TESTIMONI: “Maz kini semakin putih, gebu dan berseri-seri setelah mengamalkan ESP SHAKLEE + SET SKINCARE SHAKLEE tak sampai sebulan”

Salam semua..
Hari ni saya nak berkongsi testimoni Set Skincare Shaklee yang sangat best taw... Perkongsian dari Cik adik manis kita...Cik Mazni.



Jangan tak percaya, Cik Mazni kita ni mengamalkan ESP dan Set Skincare Shaklee ni tak sampai sebulan tawww dah dapat result macam ni.

Apa fungsi setiap vitamin dalam Set Skincare Shaklee dan bagaimana ia membantu mencantikkan kulit?

  • ESP ialah PROTEIN. Protein adalah makanan terpenting untuk tubuh manusia.
  • Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut,otot-otot, organ-organ, plasma, antibodi,enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel.
  • Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng ‘optimum’kan kadar penyerapan nutrient suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita..senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP.
  • Protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Sebab tu, seeloknya dalam setiap program/ pakej kesihatan yang anda ambil, disarankan mengambil ESP.
B Complex  
  • Vitamin B melancarkan perjalanan darah. Bila perjalanan darah lancar, kulit akan nampak lebih cantik (glowing).
  • Vitamin B juga mengekalkan kulit dalam keadaan hidrasi (tidak kering). Kulit yang tidak kering nampak lebih sihat dan gebu dan secara tidak langsung dapat mengurangkan kesan penuaan.
Vitamin E
  • Sejenis antioksida yang menjaga dan memperbaiki kulit, meneutralkan radikal bebas dan kerosakan sel.
  • Tubuh manusia tidak boleh menghasilkan vitamin e dan sebab itu kita perlu mendapatkan dari sumber luar.
  • Pengambilan vitamin e dapat mencegah premature aging ( tua sebelum usia).
  • Menghalang pembentukan garis-garis halus (kedutan).
  • Mencegah pembentukan kedutan dengan cara meransang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel-sel baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel kulit.
  • Memperbaiki serta memudarkan parut-parut jerawat.
Berminat untuk mendapatkan ESP Shaklee dan Set Skincare Shaklee? Hubungi saya untuk konsultasi percuma beserta pesanan anda.

0 Pembaca Setia:

Catat Komen