[SUCCESS STORY] SET 3M + Vitamin E: Rahsia Kulit Gebu, Licin, Putih Melepak

Salam semua,

Teruja tak tengok tajuk di atas? Gebu, Licin, Putih Melepak sape yang tak mahukan? Nak2 lagi kita orang perempuan ni kene lah jaga kan, selain untuk diri kita sendiri, penampilan depan suami adalah sangat penting untuk dijaga. Selain makan minum suami kita jaga, penampilan diri yang cantik, wangi, kemas kene lah kita jaga supaya suami tak cari 'orang baru' pulak. Hehehe...

Ok, hari ni saya kongsikan sebuah testimoni menarik dari Puan Niza yang sangat berpuas hati dengan set kecantikan Shaklee. Nak kenal rupa orangnya tak? Cantik sekali orangnya ;-)) Putih, gebu, kulit halus mulus.

set skincare

set skincare

Puan Niza amalkan set 3M add on Vitamin E. Fungsi Set 3M boleh baca di sini
Untuk pengetahuan semua, set kecantikan ni memang dah termasuk dalam set 3M. Cuma tak ada Vitamin E sahaja. Sebab tu Puan Niza ambil set 3M add on dengan Vitamin E. Berikut ialah item dalam set kecantikan dan fungsinya dalam mencantikkan kulit kita. 

- ESP ialah PROTEIN. Protein adalah makanan terpenting untuk tubuh manusia.
- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibodi,enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel.
- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dgn tisu-tisu yang baru.
- Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng ‘optimum’kan kadar penyerapan nutrient suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita..senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP.
- Protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Sebab tu, seeloknya dalam setiap program/ pakej kesihatan yang anda ambil, disarankan mengambil ESP.

- Vitamin B melancarkan perjalanan darah. Bila perjalanan darah lancar, kulit akan nampak lebih cantik (glowing).
- Vitamin B juga mengekalkan kulit dalam keadaan hidrasi (tidak kering). Kulit yang tidak kering nampak lebih sihat dan gebu dan secara tidak langsung dapat mengurangkan kesan penuaan.

Vitamin E
- Sejenis antioksida yang menjaga dan memperbaiki kulit, meneutralkan radikal bebas dan kerosakan sel
- Tubuh manusia tidak boleh menghasilkan vitamin e dan sebab itu kita perlu mendapatkan dari sumber luar
- Pengambilan vitamin e dapat mencegah premature aging ( tua sebelum usia)
-  Menghalang pembentukan garis-garis halus (kedutan)
- Mencegah pembentukan kedutan dengan cara meransang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel-sel baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel kulit
- Memudarkan parut jerawat

- Merangsang pembentukan kolagen
- Antioksida untuk menghalang pigmentasi yang merupakan penyebab utama jeragat

Jadi anda bagaimana? Tampil cantik di mata suami dapat pahala tau. Nak CANTIK, KULIT GEBU, LICIN, PUTIH MELEPAK?   Hubungi saya jika anda berminat mencuba Set Kecantikan Shaklee.

0 Pembaca Setia:

Catat Komen