Blog I Love

Assalamualaikum.

Cabaran blogging Kami Blogger Hebat diteruskan lagi. Kalini bercerita mengenai blog kesayangan. Jom saksikan.

Blog kak Suraya Lunatots ni Sue dah khatamkan masa mengandung anak sulong. Banyak input yang Sue dapat mengenai penyusuan susu ibu, cloth diaper dan home schooling. 

Lunafamily adalah nama terbaru blog Kak Su. Sue sangat kagum dengan kak Su yang kini telah menjadi usahawan Muslimah yang berjaya.

Wanita dan masakan memang tak dapat dipisahkan bukan? Sue suka mengikuti hasil perkongsian resepi dari Chef Liza. Semuanya sedap-sedap belaka.

Mengikuti perkembangan pertuturan anak-anak mengikut peringkat umur dan juga belajar bagaimana mengajar anak bercakap mengikut usia yang sesuai dengan peringkat umur.

Menjadi ibu bapa seharusnya banyak ilmu yang harus dipelajari. Ilmu perkembangan anak-anak, aktiviti yang sesuai dengan anak-anak mengikut peringkat umur, bagaimana nak buat proses pembelajaran adalah suatu perkara yang menyeronokkan, dekorasi ruang belajar yang sempoi dan menarik dan lain-lain lagi.

Tips travel ke oversea, perbelanjaan dan sebagainya yang berkaitan dengan travelling. Semoga suatu hari nanti Sue mampu travel around the world dengan family tersayang ^^.

Senarai di atas hanyalah sebahagian daripada blog yang Sue suka terjah, ada lagi sebenarnya. Cukuplah hanya 5 blog sahaja Sue kongsikan buat rakan-rakan semua. Semoga peroleh manfaat :)

12 ulasan:

  1. tertarik blog lunafamily tu
    hanieliza tu confirm2lah sllu cilok resepi haha

    BalasPadam
  2. Sila terjah ye el ^^, kita sama2 menimba ilmu :)

    BalasPadam
  3. suka ziarah rubyatika...sebab risau anak lambat cakap...Alhamdulillah, sekarang dah ok walaupun pelat sikit2...

    BalasPadam
  4. @ farah: hehehe
    @ mama amir: sama la risau dgn ank no 2 ni..

    BalasPadam
  5. hehehe, satu cadangan blog yang kami baca, thank you

    BalasPadam
  6. nanti daa kahwin dan dapat anak nak jadi reader blog lunafamily. hihi

    BalasPadam
  7. http://madey09.blogspot.com/ datang follow ya

    BalasPadam