Day 10: 10 Random Facts About You

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, harini hari terakhir cabaran 10 hari dalam bulan Oktober. 10 fakta tentang diri saya. Jom sama-sama lihat.

1) Anak kedua dari 7 orang adik beradik. 6 perempuan seorang lelaki.

2) Anak pertama yang kawin dulu dalam keluarga Encik Hamid ;)

3) Suka makan masakan yang pedas seperti sambal tumis ikan bilis dengan petai, ayam masak merah dan lain-lain.

4) Suka warna Biru. 

5) Tak suka bermekap.

6) Suka dengan kasut tumit tinggi tapi tiada langsung koleksi kasut tumit tinggi di rumah (haa, acaner tuh?)

7) Suka melipat baju walaupun kain banyak bertimbun tapi kurang gemar dalam bab nak menggosok baju.

8) Suka dessert. Memang gemar pencuci mulut.

9) Cerewet. Dari segi kebersihan dan anak-anak memanng Sue sedikit cerewet. Alhamdulillah Allah bagi Sue ni Work at home mom (WAHM).

10) Fobia dengan lipas

Ok done!

Terima kasih buat adik CT Yang Menaip kerana sudi menganjurkan cabaran yang simple ini. Kalau rajin boleh buat lagi :). Terima kasih pada kawan-kawan yang sudi membaca.


10 ulasan:

  1. Tahniah..Sue
    Selesai juga cabaran 10 hari :)
    Nak cuba gak nanti :)

    BalasPadam
  2. oooo wahm tu work at home mom eh baru iols tau hahaha
    oo dah bape lama sue jd wahm
    el pun x suka lipat and gosok baju tapi nak x nak kena wat gak haha kdg2 letih sgt lipat kain berjemaah ngan en. hb

    tudia aihhh rmi nau adik badik sue..7 org..sm ngan en. hb el hehe tp en. hb anak no. 6 ekekeke

    kasut tumit tinggi tu pelik sgt..suka tp xde caner tu sue..ke sue je minat tp x minat beli haha

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah...dah tamat dah...

    BalasPadam
  4. yeah..tahniah sue dah habiskan cabaran..wah, ramainya adik beradik..mesti best kan kecoh..hihi

    BalasPadam
  5. Kak sofu, wana, mama amir: tq very much
    El: sue wahm slps berpantang bersalin ank no 2, kiranya slps 5 thn bekerja di pejabat swasta
    Kasut tumit tinggi seingat sue beli masa nak convo dulu, pastu pakai masa nk interview keje je..lps tu simpan dlm stor buat pekasam je...hehehe x tahan pakai kasut tumit tinggi kang nnt sakit pinggang menyesal x sudah..

    BalasPadam
  6. dah abis ye..suka lipat baju?leh buat servis lipat baju gitu

    BalasPadam
  7. yeaaaay akhirnya siap juga entry cabaran terakhir ya. CT pun tak siapkan lagi hahaha.. hari ni nak blogwalking saja. esoklah buat entry baru hihihi.. thank u jugak akak sudi join and memeriahkan challenge ^^

    BalasPadam
  8. tahniah sue.
    berjaya selesaikan cabaran ni..
    saya pun suka sangat sambal tumis dengan petai, yummmy

    BalasPadam
  9. tahniah kak sue. saya pun x suka bermekap XD

    BalasPadam