Makan-Makan di Restoren Authentic Chinese Muslim Cuisine Wangsa Maju

Assalamualaikum.

Selamat berhujung minggu.

Semalam Sue sekeluarga makan malam di Restoren Authentic Chinese Muslim. Kebetulan parents Sue dari Kedah datang KL untuk majlis konvokesyen adik Sue pada hari Isnin ni. So kami pun sama sama makan di sana.

Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga apabila adik Sue belanja makan malam kami. Jom kita tengok apa menu yang kami makan.

Daging capsicum

Mee goreng, udang butter prawn, cendawan goreng rempah, daging capsicum
Takde dlm gambar nasi putih kuah ayam padprik dan mee kuah cendawan daging
Dalam teko tu teh jasmin, harum bau teh tu dan tidak bergula

Dua meja untuk kami semua
Buku menu

Overall makanan semua memang sedap, cuma mee tu terlebih sos dan menyebabkan rasa agak masin sedikit. Sue bagi 3 dari 5 bintang. Adik cakap tukang masak dan owner kedai ni adalah dari China.

Semalam berkesempatan jumpa dengan owner kedai ni, memang betul dari China, bukan Cina Malaysia ye.

Restoran ni beroperasi sehingga jam 10 malam. Memang ramai sangat pengunjung yang datang makan pada malam itu. Kami pun hampir-hampir tak dapat meja makan. huhu..

Kami makan tak habis, semua makanan kami tapau bawa balik. So jadilah breakfast kami pagi ni.

Berminat nak mencuba boleh datang ke restoren Authentic Chinese Muslim, Jalan Genting Kelang, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

No telefon Yusuf Chen: 034 131 8144 atau 010 517 3269

FB: LambShepherdRestaurant

15 ulasan:

  1. sedapnyer, tp jauhnyer. mamamyja rajin p kt mohd chan shah alam jer

    BalasPadam
  2. Tak habis, memang tapau lah kan..rugi..dari membazir

    BalasPadam
  3. sedapnye...

    lya x pernah makan lagi kedai msakan cina muslim ni,
    ye la kat kemaman ni kecik.. xde kedai cina muslim..
    kedai cina yang tak muslim byk la

    BalasPadam
  4. erm sedapnya... pernah makan di restoran chinese muslim beberapa kali, walaupun sedap tapi rasa tak puas dan tak kick. sebab tak pedas ;)

    BalasPadam
  5. dah lama tak makan makanan chinese.
    teringin nak makan lagi sup sirip yu.

    BalasPadam
  6. jauh pulak..tp sy xminat sgt masakan chinese.. hehehe..

    BalasPadam
  7. dkna pernah makan kat restoran lebih kurang sama cam ni, tapi kat bangi

    BalasPadam
  8. wahhh siap review kaksue ye...?? nampak memang authentic !

    BalasPadam
  9. mesti diorang pakai kopiah kecik dari kepala tu kan kekeke comel. ni geng geng mee tarik warisan ni datang dari cina mainland. sedap kan masakan cina.. nak cari hasben cinalah #eh !!

    BalasPadam
  10. wahh tukang masak dia mmg dari china betul...terharu giler kalau makan...

    BalasPadam
  11. wahhh menyelerakannye kak! kalo mkn x habes & byk lagi better tapaw. x rugi hehe

    BalasPadam
  12. saya kalau makanan lebih, memang menapau kak su...sayang la...^_^

    BalasPadam