Tips Bangun Tahajud Setiap Malam Tanpa Liat

Assalamualaikum.

Salam Jumaat penuh berkat buat semua.

Sharing pengalaman Sue sendiri mengenai soalat sunat Tahajud.

Sebelum terjebak dengan Shaklee, hidup Sue biasa-biasa jer. Cukuplah dengan hanya solat fardhu 5 waktu dan baca Al-Quran setiap hari.

amalan menjemput rezeki

Namun segala-segalanya berubah selepas join Shaklee. Upline sentiasa mengingatkan tentang amalan rohani iaitu untuk sentiasa istighfar, solat sunat dhuha, solat fardhu awal waktu, baca Al-Quran, dan solat sunat Tahajud.

Group kami bukan setakat jual dan kira bonus saja. Apa yang saya suka ialah dah selangkah kehadapan untuk hidup yang lebih baik.

Saya suka dapat baiki diri mengingati Allah lebih lagi.

Hoih..punyala susah nak bangun Tahajud. Kunci la berapa banyak jam pun tetap tak bangun. Kalau bangun pun sekadar untuk tutup jam tu balik sebab bingit...!

TAPI

selepas apply tips ni, Alhamdulillah, dapat konsisten bangun Tahajud tanpa liat lagi.

1) Berniat untuk bangun Tahajud sebelum tidur. Minta Allah kejutkan pada masa yang terbaik.
2) Berwudhuk sebelum tidur.
3) Telan 4 biji Ostematrix denagn 2 biji B Complex secara serentak
4) Baca doa dan terus tidur

Esok pagi bangun rasa lebih segar dan bertenaga jer. Sepertiga malam sangat istimewa. 

Alhamdulillah syukur. Masa muda ni la, kejar buat ibadat sementara masih sihat kan? Bak kata pepatah ingat 5 perkara sebelum 5 perkara.

Kawan-kawan, jom la cuba. Kita sama-sama usaha improve diri ;)

11 ulasan:

  1. Bagusnya prkongsian tips ni..semoga sma2 mjdi lebih baik..

    BalasPadam
  2. kalau kita niat utk bangun, slalunya mmg inshaAllah akan terjaga pada waktunya :)

    BalasPadam
  3. ada jugak niat di hati nak solat tahajud hajat n mcm2 lagikan
    tp tulah el ni mmg suka terjaga malam tp tulah bila dah letih lupa semuanya huhu
    smoga ada ruang n ms tuk kita semua termasuk el tuk perbaiki lagi amalan2 ni

    BalasPadam
  4. Bagus perkongsian ni. Dalam usaha nak perbaiki diri jugak sekarang ni.

    BalasPadam
  5. kena rajinkan diri.. brapa kali ajelah tahajud CT penah buat. lebih sayang tidur daripada kejar keistimewaan dan ganjaran yang Allah nak kasi.

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah. Ada hikmah akak join shaklee. Banyak manfaat dari tahajjud sebenarnya. Moga kita semua sentiasa diberi kekuatan untuk sola tahajjuf ;)

    BalasPadam
  7. terima kasih atas perkongsian :)

    BalasPadam