Resepi Puding Aiskrim Oreo

Assalamualaikum.

Biskut oreo memang sedap dimakan begitu aje atau boleh juga dibuat kek,kuih dan juga puding.

Harini Sue ingin berkongsi satu menu pencuci mulut yang ringkas sesuai dinikmati seisi keluarga.

resepi puding oreo
Gambar: Sumber Google
Bahan-bahan: 

30gm agar-agar 

1 tin susu cair 

250ml air 

100gm gula 

1 biji telur 

1 bungkus biskut Oreo (buang krim dan kisar) 

2 scoop aiskrim 

Sedikit esen vanilla

Cara membuat: 

1. Masak agar-agar dengan air hingga larut 

2. Masukkan gula dan masak lagi hingga rata 

3. Kisar telur, susu cair dan esen vanilla. Tuangkan ke dalam agar-agar 

4. Padamkan api dan tuangkan biskut Oreo kisar ke dalam agar-agar 

5. Tuangkan ke dalam acuan. Sejukkan sebelum dihidangkan.

Selamat Mencuba :)

9 ulasan:

  1. sedappnyaaa. nak try buatlahh D

    BalasPadam
  2. mcm senang, tp klu dh kelek anakkk je, xtau bila ms blh buat..huhuhu

    BalasPadam
  3. puding sedap dimakan sejuk kan sue..lama wana x buat puding :)

    BalasPadam
  4. sedapnya sue..ni lagu sejuk2 best mkn ni huhu

    BalasPadam
  5. addooooiyai laaa tengok pusing oreo pepagi ni bfast pun belom T.T

    BalasPadam
  6. erm.. selalu cheese cake oreo... agar-agar oreo belum buat lagi. next time buat ni pulak :)

    BalasPadam
  7. Suka makan yg sejuk² macam ni. Best..

    BalasPadam
  8. sedapnya...
    nanti nk cuba buat jugak

    BalasPadam
  9. Aritu saya ada buat jugak tapi tak buh ais krim. Nice jugak la rasanya. Tak sempat ambil.gambar, dah habis pun...hehehe

    BalasPadam