Resepi Sandwic Kentang dan Sayur

Assalamualaikum.

Resepi ringkas ni sesuai untuk sarapan anak-anak sebelum ke sekolah. Boleh juga anak-anak bawa bekal ke sekolah.

Sumber google
Bahan-bahan:
Dua keping roti gandum penuh
Sebiji kentang direbus dan buang kulitnya
1/2 biji lobak merah
1/2 biji timun
Daun salad
Mayones

Cara-cara:

1) Kentang dipotong dadu sementara lobak merah diparut halus. Masukkan kedua-dua bahan ini ke dalam mangkuk pengadun dan lecek.

2) Masukkan mayones

3) Masukkan garam

4) Masukkan pula timun yang telah dipotong dadu.

5) Ambil roti dan lapiskan dengan daun salad. Letakkan inti dan lapiskan bahagian atasnya dengan sekeping lagi roti.

Selamat mencuba.

13 ulasan:

  1. breakfast macam ni simple ja kan sue..berkhasiat dan mengenyangkan..kalau wana lebih suka letak telur rebus ganti kentang tu ^_^

    BalasPadam
  2. nyum... sedap dan sihat. bagi anak bawa bekal pun bagus ni :)

    BLOG OH! BLOG

    BalasPadam
  3. malam tadi buat sandwich isi sardin. yang ni pun sedap nampaknyaa :)

    BalasPadam
  4. okey nanti nak buat.macam tahu2 je minggu ni kite punya stok kentang banyak.kikiki...

    BalasPadam
  5. sedapppp...roti sentiasa menjadi pilihann:)

    BalasPadam
  6. huuurm asalkan kentang.. serve macam mana pun sodap =)

    BalasPadam
  7. ana suka sandwich simple camni! dap dap dap! eheheee

    BalasPadam
  8. tengok sandwich pun sedap... duh... acane ni...

    BalasPadam
  9. sandwich ni rasa lau buat bukan tuk anak2
    mak dia mmg hantu sandwich hahaha

    BalasPadam
  10. Berkhasiat gitu..

    BalasPadam
  11. Sesuai sangat untuk anak-anak yang susah nak makan sayur ni.

    BalasPadam