Resepi Strawberry Cheesecakes

Assalamualaikum.

Siapa peminat ciskek angkat keyboard..hehehe...Ciskek buat minum petang pun sedap kan. Jom cuba resepi ringkas ni.

kek keju strawberi
Gambar sumber google
Bahan-bahan:
85g biskut rendah lemak
200g cream cheese
200g yogurt
4 sudu teh gula kastor
1 sudu teh ekstrak vanilla
2 sudu teh jem strawberi
100g buah strawberi

Cara membuat:
Pukul cream cheese, gula kastor, yogurt dan ekstrak vanilla ke dalam mangkuk sehingga sebati.
Masukkan jem strawberi dan gaul hingga rata. 
Manakala biskut yang dihancurkan dimasukkan ke dalam gelas. 
Letakkan adunan tadi di atas biskut itu.
Hiaskan dengan buah strawberi yang segar.
Sejukkan sebelum dihidang.

Untuk kesihatan:
Buah strawberi mengandungi antioksidan yang dapat membantu mencegah perkembangan sel kanser.

Selamat mencuba.

15 ulasan:

  1. sedapnyaaaa terliur tgk gambar su:):) musim panas nie sedap makan sejuk2 kan

    BalasPadam
  2. wana cheesecake lover!!!! suka sangat makan yang ada chez ni..yummehhh!!! ^_^

    BalasPadam
  3. Suka makan tapi tak pandai buat ... hehe

    BalasPadam
  4. Suka sangat mkn cheese cake..

    BalasPadam
  5. dah melted ni... adoyai kena p cari ciskek ni :P

    BalasPadam
  6. apa2 yg bercheese mmg el suka
    ni sedap lau mkn sejuk2 kan sue

    BalasPadam
  7. sedapnya chis kek... memang febret tu...

    BalasPadam
  8. sedapnya rupa dia...boleh bayang makan sejuk2 mesti sedap kan akk... :D

    BalasPadam
  9. comel saaangat ni cem mano nak makan..
    tak sanggup ahaha.. CT suka ciskek yang choc.. flavor stroberi kureng..
    tapi kalo ada makan saja.. tak menolak =P

    BalasPadam
  10. boleh buat follow resipi ni tapi x letak kot strawberry tu..mahal hikss

    BalasPadam
  11. huihh...sy peminat ciskek hihihi

    BalasPadam