Petua Merawat Bengkak Susu Yang Mudah dan Berkesan

Pengalaman Sue sendiri yang pernah mengalami bengkak susu sebanyak dua kali iaitu semasa anak sulong dan anak kedua. Ouch!! sangat sakit rasanya, tuhan je yang tahu.

susu tersumbat

Cik B bengkak kemerah-merahan beserta panas, badan rasa nak demam dan ada sesetengah orang menggigil. Nak angkat baby pun tak mampu. Rasa tak larat sangat-sangat.

Sebelum tu, Sue nak kongsikan satu video kegigihan seorang nurse yang bekerja shift mengumpul stok susu untuk anak beliau.

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan 

Bengkak susu ni jangan dibiarkan berlarutan. Sangat bahaya kerana boleh mengakibatkan mastitis!

Di bawah ini adalah pengalaman ibu-ibu yang pernah kena bengkak susu. Ngeri okeh sampai kena operate.

petua merawat bengkak susu

petua merawat bengkak susu

Antara petua yang boleh mommies boleh cuba ialah:

1) Pam susu
2) Urutkan Cik B dengan sikat ke arah puting susu
3) Letakkan daun kobis tapi jangan dibiarkan lama takut nanti susu terus kering
4) Isi botol kaca dengan air panas, kemudian balut dengan kain. Tuamkan pada Cik B.
5) Makan Lecithin Shaklee. Pengambilan Lecithin 1 kapsul (1200mg) 3-4 kali sehari sangat membantu. Baca lanjut DI SINI

petua merawat bengkak susu

Testimoni mommy yang telah mencuba Lecithin untuk bengkak susu:

petua merawat bengkak susu

Penyusuan bayi pramatang cabarannya sungguh hebat. Puan Hidayah berkongsi tips penyusuan bayi paramatang beliau tanpa stress ;)

Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? 

Usah ragu-ragu dengan produk yang terbukti berkesan ini. Jika anda membeli produk ini sekarang, bermakna anda telah membuat pilihan yang sangat bijak. Peluang bijak ini tidak harus dilepaskan.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja. 

Jangan lupa kongsikan artikel ini dengan klik butang Google+ atau Facebook kepada rakan-rakan anda. Siapa tahu, penulisan ini mampu membantu mereka yang memerlukan. Terima Kasih :)

4 ulasan:

  1. bengkak susu mmg sakit..sampai demam

    BalasPadam
  2. err..seram juga sampai kena operate..

    BalasPadam
  3. sakitnya sampai demam-demam
    saya pernah guna daun kobis tu

    BalasPadam