Waktu Terbaik Mengambil Vitamin Pada Hari Biasa dan Bulan Puasa

Assalamualaikum

cara makan vitamin shaklee yang betul

Bila masa terbaik ambil vitamin? Semua orang nak tahu kan?

Yang sebenarnya, kalau betul-betul nak terbaik, kena ikut timing badan masing-masing kerana kadar serapan badan kita berbeza-beza. Ia bergantung pada metabolisma, diet dan lain-lain.

Tapi kalau kita nak guna rules tu, memang jenuh la kan. Nak kena buat test bagai, entah apa test pun tak tahu...

Jadi kita boleh gunapakai general rules ni. Rujuk gambar di bawah. Boleh guna rajah ini utk buat jadual pemakanan masing-masing. Jangan risau sebab vitamin bukan ubat, kita boleh makan bebila je, takde masalah. Macam kita makan... takde pun timing bila kita kena makan nasi, makan buah, minum air kan?

cara makan dan pengambilan vitamin shaklee yang betul

Macam mana kalau jadual selama ni langsung tak sama macam rajah ni? Kena tukar ke?

Tak perlu kalau dah dapat rasa kesannya, kalau tak dapat rasa, boleh cuba-cuba tukar timing ambil vitamin. Mungkin timing sebelum ni tidak kena dengan badan kita.

Bagaimana pula jadual pengambilan vitamin pada bulan puasa?

tips pengambilan vitamin sepanjang bulan puasa

Mudah je kan, hanya dengan menukar sahaja waktu seperti yang dicadangkan seperti dalam gambarajah.

Jom Sue belanja satu video untuk kekal cergas bertenaga setiap hari walaupun anda busy dengan aktiviti seharian.

Atasi Badan Letih Lesu Setiap Kali Travel. Say NO to Panadol or MC Lagi Dah! 

Selamat beramal. Semoga anda semua mendapat info yang bermanfaat dari entry ini :)

11 ulasan:

  1. selamat menyambut ramadhan kak su :D

    BalasPadam
  2. selamat berpuasa sue sekeluarga
    ok noted...tq for the tips

    BalasPadam
  3. Terbaik sue.
    Tq for sharing.
    Aida pun br nak google.
    Aida memang makan vit c dan vit e.

    BalasPadam
  4. terima kasih di atas perkongsian ini sue...

    BalasPadam
  5. tips yang sangat berguna. nice entry ;)

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2015/06/thiara-songket-raya-edition-dress.html

    BalasPadam
  6. nice sharing ... salam ramadhan sue :)

    BalasPadam