Cara Menghilangkan Jerawat Belakang Badan Tanpa Rawatan Mahal

Jerawat lebih sinonim di bahagian muka, namun ada sesetengah orang yang mengalami pertumbuhan jerawat di belakang badan.

Antara punca jerawat tumbuh pada badan ialah:
  • Badan berpeluh
  • Tidak menjaga kebersihan tuala, sarung bantal, sarung cadar dan selimut
  • Tidur sebelum mandi
  • Stress
  • Pemakanan yang tidak seimbang
petua menghilangkan jerawat di belakang badan

Cara mengatasi jerawat di belakang badan ialah:

1) Kerap menukar pakaian sekurang-kurangnya dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam.

2) Seminggu sekali tukarlah tuala, sarung bantal, sarung cadar dan selimut yang bersih

3) Pastikan anda mandi sebelum tidur. Jika anda pulang dari sebarang aktiviti jangan terus tidur dengan keadaan berpeluh tanpa menukar baju baru.

4) Kurangkan stress dengan bersembahyang dan berzikir.

5) Kurangkan makanan berminyak dan pedas. Banyakkan mengambil makanan yang direbus, di stim atau dipanggang kerana ianya lebih sihat untuk diamalkan.

6) Mengambil suplemen vitamin C Sustained Release secara konsisten membantu menyelesaikan masalah jerawat di belakang badan.

petua menghilangkan jerawat di belakang badan


Usah ragu-ragu dengan produk yang terbukti berkesan ini. Jika anda membeli produk ini sekarang, bermakna anda telah membuat pilihan yang sangat bijak. Peluang bijak ini tidak harus dilepaskan.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja. 

7 ulasan:

  1. dulu masa anak dara banyak lah, sekarang dah hilang. cam ner leh hilang pon x tahu lah. hehehe
    dijemput memeriahkan segmen mamamyja.

    SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

    BalasPadam
  2. Kalau dibelakang tu x bermasalah. Kat muka tu yg ada nak clearkan ... hehe

    BalasPadam
  3. bagus sangat perkongsian sue ni..wana pernah ada masalah macam ni masa remaja dulu..mungkin sebab beberapa faktor..

    BalasPadam
  4. dulu ingat kalau macam ni ruam.. rupanya jerawat..

    BalasPadam
  5. nak try lah yang tips no 5 tuh...kita ni banyak jerawat belakang badan ni... kadang2 macam sakit pon ad :D

    BalasPadam