Kurang Craving Makanan Manis (Sugar Craving) Selepas Detox Parasit

Kebanyakan masyarakat Malaysia menggemari makan makanan manis (sugar craving). Itulah sebabnya Malaysia merupakan antara negara yang tinggi peratus golongan obes. Takutnya!

Tak kata dekat orang, Sue pun termasuk dalam golongan mereka yang suka makan makanan manis terutamanya dessert (pemanis mulut). Ya, Sue akui dulu-dulu memang suka sangat makan dessert ni, tetapi selepas buat detox parasit selama 3 bulan, nafsu nak makan makanan manis ni dah berkurang. 

Nak habiskan sepotong kek pun dah tak mampu sebab Sue rasa kek tu terlampau manis. End up segala jenis pemanis mulut sekarang memang dah tak makan, ganti dengan buah-buahan.

kurang craving makanan manis (sugar craving)

Ok, Sue nak bagitau bukan Sue jer yang sudah kurang craving makanan manis ni, tetapi geng-geng Shaklee yang dah buat detox parasit pun merasakan benda yang sama.

Jom lihat testimoni mereka:

Testimoni 1: Keajaiban lepas detox walaupun 3 hari adalah saya kurang craving nak makan benda-benda manis.


Testimoni 2: Hari ketiga dan keempat detoks saya tiada langsung persaan lapar, food craving waktu malam!


Testimoni 3: Hilang craving sebab betul-betul ikut pantang detox parasit. Hasilnya berat turun 6kg.


Testimoni 4: Perubahan selepas detox tak craving sugar, rasa nak makan benda-benda manis tu memang takde, siap musykil pada mulanye tanya diri sendiri memang takde rase nak minum manis ke makan manis ke ko ni?



Testimoni 5: Saya lepas detox craving nak makan manis, mengunyah tu kurang.


Testimoni 6: Salah satu kesan selepas detox parasit ialah no more sugar craving. Kalau dulu nampak orang post gambar dekat FB kek ke atau apa-apa dessert terus rasa nak order. Tapi alhamdulillah sejak buat detox parasit no more sugar craving. Kalau minum air manis lidah ni rasa manis tersangat, so terus takde rasa nak minum air manis, bagus kan?


Testimoni 7: Yang paling best lepas 5 hari tu rasa tak heran sangat pun kat benda manis. Air pun macam best minum air kosong.


Mau detox bersama-sama?
Berkumpulan barulah best kan?
Boleh diskas-diskas nak buat menu apa... boleh share tips dan macam-macam lagi.

Jom detox bersama Sue :)

SMS/WHATSAPP Sue ok 013 4774 285

0 Pembaca Setia:

Catat Komen