Kenapa Saya Buat Shaklee: My Big Why

Big why ni ialah PENYEBAB TERKUAT TERBESAR TERPENTING kenapa kita manusia buat sesuatu.

Kenapa kita nak belajar sampai masuk U?

Kenapa kita nak lulus exam?

Semuanya bersebab kan?

Dalam biz Shaklee juga...kita kena identify kenapa kita nak BUAT bisnes Shaklee.

Sebabnya orang yg buat biz Shaklee tanpa BIG WHY sangat mudah hanyut ke LautMati.

[Big why saya dalam bisnes shaklee?]

Anak2 tersayang ❤


Masa melahirkan anak sulong Cik Sue masih bekerja. Setiap pagi akan hantar amjad ke taska. Kadang2 terpaksa ambik lambat untuk siapkan kerja2 office.

Cuti tahunan masa tu 10 hari je tau ( company swasta) & cuti sakit 4 hari. Semuanya habis digunakan untuk amjad bila dia sakit. Sepanjang duduk taska memang kerap sangat kami ulang alik bawa Amjad pergi klinik bila dia tak sihat.

Dalam tahun 2014 amjad kena chicken pox. 2 minggu Cik Sue cuti sebab berjangkit sekali kena chicken pox. Naik office, bos dah marah2 sebab cuti lama. Adoi..cuti sebab sakit bukan saje2..tapi kita fahamla kan company swasta takleh cuti lama2.

Cut story, 2 minggu sebelum bersalin anak kedua Cik Sue hantar resign letter. Lega dan rasa sangat bersyukur. Berpantang dalam keadaan aman sangat masatu. Tak gaduh pikir kerja dan taska.

Sekarang ni Cik Sue bekerja keras untuk dapatkan financial freedom untuk anak2. Faham2 la kan, anak2 makin membesar, perbelanjaan makin bertambah tinggi ie sekolah, baju, makanan dll.

Bila rasa down tak bersemangat, pandang muka anak2, lagi2 time depa ni tido bertambah rasa sebak. Terus bangkit dan rasa bersemangat. 💪

Bila income semakin besar lagi ramai yang Cik Sue boleh bantu. Itu impian Cik Sue untuk lebih memberi kepada insan yang memerlukan.

Doakan Cik Sue kaya dan berjaya dalam bisnes shaklee ye kawan2. 🌳🍃

Anda dan anda yang berminat nak join biz shaklee boleh hubungi Cik Sue.

Bersama kita merealisasikan impian menjadi kenyataan.

➡ 013 4774 285 ⬅
➡ ig: sihatitunikmat ⬅

.
.
.

4 ulasan:

  1. tahniah.
    aida salah sorang ahli shaklee jugak :)
    in shaa Allah, betul matlamat nyer, akan berjaya.
    good luck ye.

    BalasPadam
  2. Assalam sue..
    Maaf lama x sggah sini..rindunya..selamat hari raya maaf zahir batin.salam 0-0

    BalasPadam
  3. tahniah sue
    semoga suksess

    BalasPadam