Landmark Study Membuktikan Shaklee Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan

Apa yang membezakan Shaklee dengan suplemen lain ialah pada landmark studynya.

Landmark study telah diasaskan oleh CEO Shaklee iaitu Mr Roger Barnett. Tujuan nya adalah untuk mendapatkan data saintifik bagi membuktikan produk Shaklee benar-benar berkesan.

Berjuta-juta dollar sudah dibelanjakan untuk Research and Development (RnD) oleh Shaklee dengan tujuan untuk menghasilkan produk-produk berkualiti nombor satu di dunia, berkesan dan selamat.


Mr Roger mengusulkan kepada National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) untuk membuat satu study ke atas suplemen Shaklee ni.

NHANES setuju untuk conduct study ni dan telah memilih University of California, Berkeley (UC- Berkeley) untuk mengetuai study ni.

Orang no 1 dalam study ini ialah Dr Gladys Block. Beliau adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition.

Dr Gladys Block dan timnya telah diberikan kuasa penuh untuk handle study ni. Apa sahaja keputusan daripada study ini akan diterbitkan. Baik ataupun buruk tetap akan diterbitkan. Takde sorok2 punya cerita.

Anda sendiri pun tahu kan, kalo keputusan yang keluar itu adalah BURUK ianya akan memberi kesan buruk kepada syarikat. Syarikat maybe boleh terus jatuh dan gulung tikar.

Tapi TIDAK pada Shaklee, mereka yakin yang suplemen mereka ni BAGUS dan TERBAIK lima bintang.

Sebab tulah, takde mana-mana syarikat suplemen di dunia yang berani buat landmark study macam ni tau. Sekarang, korang pun tahu sebab ape kenn..

Selepas siap study yang dibuat oleh Dr Gladys Block (UC-Berkeley), Mr Roger minta pula third party saintis buat review untuk cek semula study (peer review) yang dibuat oleh tim Dr Gladys.

Ini bertujuan untuk:

1- Cek semula jika ada mana-mana study yang tak tepat / accurate
2- Once result study tu ada 3rd party punya review, so sapa-sapa pun tak boleh nak argue / persoalkan akan keputusan study tersebut

Keseluruhannya keputusan daripada study ni sangatlah mengujakan!

(Ofkoz la Shaklee telah membuktikan produknya adalah yang TERBAIK)

Lihat gambarajah di bawah:
๐Ÿ‘‰ biru: orang tak makan vitamin
๐Ÿ‘‰ merah: orang makan vitamin jenama lain
๐Ÿ‘‰ hijau: orang makan vitamin Shaklee




Contoh insiden serangan jantung
Orang tak makan vitamin ada risiko 5%. Orang makan vitamin jenama lain lebih tinggi risiko iaitu 7%. Manakala orang yang makan Shaklee risiko lebih rendah iaitu 3%.

Pasti ada yang tertanya-tanya, kenapa yang makan vitamin bukan jenama Shaklee tapi lebih tinggi risiko dari orang yang tak makan vitamin?

Antara kemungkinan sebabnya ialah mereka makan vitamin sintetik. Vitamin sintetik itu ialah ia meniru vitamin semulajadi tetapi menggunakan bahan-bahan kimia dan diciptakan di dalam makmal. Harganya adalah lebih murah berbanding vitamin semulajadi.

Jangan sebab nak dapat harga murah, anda merisikokan diri untuk mendapat kesan atau penyakit yang berbahaya. Diri sendiri juga yang merana nanti.

Apa lagi yg membuatkan Shaklee ISTIMEWA & BERKESAN?

✔ 350 ujian dijalankan ke atas setiap bahan botani yg digunakan dalam setiap produk.
✔ Lebih 80,000 ujian kawalan kualiti produk dijalankan setiap tahun.
✔ USD300 juta dibelanjakan setiap tahun untuk tujuan R&D ke atas produk.
✔ Terdapat 60 orang saintis bertauliah dalam pembangunan produk Shaklee.
✔ Terdapat 125 jurnal/kertas kajian klinikal ke atas produk Shaklee.
✔ Seramai 121 atlet Sukan Olimpik yg mengamalkan vitamin Shaklee telah memenangi pingat emas.
✔ Pihak NASA mempercayai Shaklee untuk menyediakan Shaklee Astro-Aide untuk dibekalkan kepada angkasawan mereka sewaktu di angkasaraya.
✔ Dijamin tidak mengandungi sebarang bahan sintetik, perasa, pewarna atau pengawet tiruan.


Testimoni 1: Seorang professor nakkan benda yang ada bukti. Dah guna Shaklee 47 tahun.


Testimoni 2: Mrs Ellen ni dah berumur 70 tahun. Secara puratanya, ahli keluarganya hidup di bawah umur 60 tahun. Ayahnya sendiri pun meninggal di usia 40 tahun kerana serangan jantung

Asbab Shaklee (dengan izin Allah), beliau masih hidup dengan sihat sehingga hari ni..

Testimoni 3: Nenek ni dah berumur 77 tahun. Pengguna yang gembira dan share pada yang lain pula. Dah guna Shaklee hampir 50 tahun.


So, kalau kawan2 semua nak cari suplemen, pastikan 3 benda ni;

1) Suplemen tu diekstrak dan diambil dari sumber-sumber yang terbaik & semulajadi
2) Sebelum dijual di pasaran TELAH dibuat kajian berulangkali (dan sentiasa diupgrade dari semasa ke semasa)
3) Telah terbukti memberikan kesan yang positif ke atas kesihatan manusia

Jika anda belum mula ambil produk Shaklee, jangan kata anda telah 100% menjaga taraf kesihatan anda. Bagi yg telah mula mengamalkan suplemen, semak semula kredibiliti jenama suplemen anda. Adakah ia setanding Shaklee?

Sekarang ni lambakan suplemen di pasaran adalah sangat banyak. Buatlah pilihan yang bijak!

Shaklee dijamin dan telah terbukti selamat, berkesan dan semulajadi.

-Suhailah-
Pengamal, Pengedar & Mentor Bisnes Shaklee.
013- 4774 285

2 ulasan:

  1. wahh sue..dah lain rumah ni..cantik dan kemas..
    tahniah2

    BalasPadam