Aktiviti Keluarga Pada Masa Lapang

Anak-anak kalau seminggu terperap dalam rumah memang la diaorang bosan kan.

Kebiasaannya hujung minggu Cik Sue bawa anak- anak ke taman sambil exercise keluarkan peluh. Tengok keindahan alam ciptaan Tuhan dan sedut udara pagi yang nyaman. 

Biar pecah peluh sikit baru la badan sihat kan. Bukan takat makan suplemen je sudah cukup, no..no..no.. perlu juga ambil makanan yang seimbang, bersosial, amalan rohani tak tinggal dan buat senaman ringan untuk gaya hidup yang lebih sihat.


Selepas dah habis aktiviti di taman, kami biasanya akan ke shopping mall membeli barang mentah untuk stok seminggu. Lepas selesai shopping, kadang-kadang tu bagi la diaorang main playground dalam shopping mall tu. Seronok tak terkata la diaorang.

Reward pada anak-anak sebab behave dan tak buat perangai atau rajin tolong ibu dan daddy buat kerja rumah.

Seorang ibu sanggup buat apa sahaja bagi memastikan anaknya sentiasa sihat. Siapa yang tak risau kan, bila anak asyik sakit je di taska. Jemput tonton video ini.


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT?

Itulah antara aktiviti luar feveret kami anak beranak.

2 ulasan:

  1. eh samalah aktiviti sue tu ngan el
    sure beli stok brg dapur tuk seminggu..pas2 lepak2 1 family hehehe..betui tu reward untuk depa even kdg2 tu diorg buat kita jadi hantulah singalah hahaha

    BalasPadam
  2. sesekali bwk dorang jln2..best gak

    BalasPadam