Kepentingan Follow Up Customer

Pagi-pagi ni masa tengah belek buku log customer, teringat cik sue pada sorang customer ni.

Beliau ada masalah kulit berjerawat yang agak serius. Sudah lama masalah tu membelenggu beliau. Kesian cik sue tengok kulit wajah beliau. Memang penuh dengan jerawat dan bekas parut jerawat.

Selepas dapat produk yang dipesan, beliau makan ikut jadual yang telah cik sue berikan.

Dalam seminggu kemudian cik sue follow up beliau semula. Beliau cakap jerawat tu makin banyak pulak keluar dan sangat risau.


Cik sue pun nasihatkan dia jangan risau. Itu adalah petanda healing krisis. Ianya adalah proses yang normal dan akan berlalu pergi.

Lega customer cik sue dengar penjelasan panjang lebar dari cik sue. Dah hilang sedikit kerisauan beliau tadi.

Itu pentingnya follow up customer ni. Bukan semata-mata nak jual produk je. Customer pun makin percaya dengan kita sebab kita benar-benar nak bantu masalah dia melalui produk yang kita jual.

Dah banyak kali follow up, lama-lama boleh jadi kawan pulak.

Dari kawan akan bertukar jadi downlines pulak. Ye lah kan, dah repeat order setiap bulan, lebih baik join ahli. Dapat la beli produk shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga pasaran ye dok.

Cik sue sentiasa mendoakan semua customer mendapat kesembuhan yang dihajatkan dengan ikhtiar produk shaklee.

Satu kepuasan apabila cik sue dapat membantu lebih ramai orang kembali sihat.

0 Pembaca Setia:

Catat Komen