Harini bukan nak cerita kisah jatuh cinta Sue dengan suami, hehehe...tapi kisah rakan-rakan Sue yang jatuh cinta dengan ESP (soya) Shaklee. Apa yang best sangat ESP ni sampai ramai yang jatuh cinta?
Jom baca kisah mereka semua.

keistimewaan soya shaklee

Kisah jatuh cinta Sue dengan ESP Shaklee boleh baca DI SINI.

Testimoni 1: Memang dah jatuh cinta sangat dengan ESP. Almost 3 years ambil esp dah takde gastrik, parut jerawat semakin pudar, selulit berkurang, rasa bertenaga dan tak lemau.

petua menghilangkan selulit

Testimoni 2: Pertama kali cuba ESP, sedapnya soya ni. Pengalaman berbeza berpantang kali ketiga ni. Rasa sihat dan bertenaga. Baby nyenyak tido sebab susu lebih pekat sehingga terpaksa salin tshirt akibat susu terlalu meriah. Berat badan menurun, kulit yang kusam semakin mencerah.

set kehamilan shaklee

Testimoni 3: Saya consume ESP untuk menyusu anak kedua. ESP bantu saya sihat (susah nak demam), bertenaga, susu mencukupi dan mengenyangkan anak, anak pun tidur lama, kulit makin cerah dan licin. Saya memang tak boleh miss ESP, rasa tak lengkap je hidup kalo miss.


tips kulit cantik

Testimoni 4: Dulu saya anti Shaklee. Kuasa Allah orang tak suka pun boleh suka. Saya cuba esp dan ostematrix. Saya suka rasa esp campur milo. Selepas 2 hari saya tidak pernah kena cramp kaki malam-malam, saya rasa cergas bertenaga, muka nampak cantik berseri, hidung, pipi, dagu semua tegang. Memang awet muda. Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

vitamin pemberi tenaga

Testimoni 5: Setelah 3 tahun mengambil ESP, ekzema kronik dari remaja alhamdulillah pulih sepenuhnya. Kulit tapak kaki yang keras dah lembut. Kulit wajah tak berminyak dan parut jerawat serta jeragat pudar.

petua menghilangkan jeragat

Testimoni 6: Alhamdulillah sebelum ni susah nak lekat, lepas makan esp kot, tup-tup ada baby. Alhamdulillah.

ubat kuat lelaki

Testimoni 7: Penangan ESP, tiada ruang nak simpan lauk. Peti ais penuh dengan stok susu anak. Susu meriah dan pekat, kulit bayi gebu dan putih dan bayi tidur lebih lena.

petua susu meriah

Testimoni 8: Pengalaman sendiri ambil ESP ni, serangan gastrik dah kurang, texture kulit yang berlubang di pipi semakin rata, kulit rasa  semakin tegang dan gebu, breast semakin anjal, berat menurun, rasa kenyang yang lama, boleh buat masker esp.

rawatan gastrik

Testimoni 9: Mula-mula cuba ESP masa menyusukan anak kedua, memang puas hati susu banyak dan badan tak letih, kulit semakin cerah, parut semakin pudar, awet muda, badan tak terlalu kembang, selera makan kurang. Pergi klinik orang tegur ingatkan baru kahwin anak first nampak macam 20-an.

Suami perasan badan macam dah ada curve dan anjal. Baru ni jumpa sepupu dia cakap tahniah dah berjaya kembalikan badan macam zaman anak dara. Tak rugi cuba esp.

tip menurunkan berat badan

Testimoni 10: Akak sepanjang pregnant anak no 2, memang minum esp+mealshakes+ susu hl, sampai hari bersalin memang takde stretch mark dekat perut. Anak pulak punyala putih melepak orang ingat anak angkat.

petua menghilangkan stretchmark

Harini LAST DAY promosi ESP, beli 6 PERCUMA 1 atau beli 2 DISKAUN 5% dapatkan segera stok ESP anda pada harga jimat. Boleh juga dijadikan stok bulan puasa nanti kerana tarikh expirednya lambat lagi.

soya shaklee
Mereka sudah pilih soya Shaklee (ESP).  Anda bila lagi?
Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Stretchmark menjadi igauan ngeri bagi wanita terutamanya ibu-ibu selepas bersalin. Terdapat kesan stretch mark (regangan) di sekitar perut dan di beberapa tempat yang lain. Stretchmark bukan sahaja disebabkan oleh kehamilan, banyak lagi faktor lain seperti kemalangan, pembedahan dan lain-lain.

cara menghilangkan parut stretchmark

Terdapat banyak petua yang boleh diamalkan bagi mengatasi stretchmark. Jika anda rajin, anda boleh mencuba petua alami menghilangkan stretchmark yang Sue kongsikan dalam entri INI.

Alternatif bagi anda yang kurang rajin seperti Sue, hehe..boleh konsisten minum ESP iaitu soya Shaklee. 

Bagaimana ESP membantu?
ESP (Soy Isolate Powder) - kerana ESP adalah PROTEIN... diet KEKURANGAN PROTEIN boleh menyebabkan KEKURANGAN KOLAGEN. Kolagen bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal dan secara tak langsung membantu mengurangkan kedutan (stretchmark). 

keistimewaan esp shaklee

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. Ohhh tidakkk…

Testimoni mereka yang hilang stretchmark selepas konsisten minum ESP Shaklee:

Testimoni 1: Saya bermula dengan ESP ketika hamilkan anak sulung. Niat saya ambil ESP sebagai usaha untuk membanyakkan susu badan. Ternyata ESP tidak mengecewakan. Susu badan melimpah ruah.

Rupa-rupanya ESP bukan setakat merangsang penghasilan susu badan sedari hamil bahkan lebih dari itu, saya tiada langsung stretchmark dan kaki saya tidak mengalami lebam-lebam.

cara menghilangkan stretchmark

Testimoni 2: Sejak mengamalkan ESP secara konsisten selama 5 bulan, stretchmark di sekitar peha dan punggung tuh dah hilang. Fuhhh dapat semula peha dan punggung yang putih dulu. Bonus dapat la kulit yang mulus dan tulus.

cara mengatasi stretchmark

Testimoni 3: Akak sepanjang pregnant anak nombor 2, memang minum esp+melashakes+susu hl, sampai hari bersalin memang takde stretchmark kat perut, anak pulak punyala putih melepak, orang ingat anak angkat.

cara menghilangkan stretchmark

Testimoni 4: Dah berapa kali doktor puji perut cantik. Doc tanya pakai losyen apa kat perut? Stretch mark sikit sangat. Saya amalkan set kehamilan dan ESP.

petua menghilangkan stretchmark

Korang yang ada stretchmark, jangan lupa cuba ESP tau. Nanti kulit korang akan cantik semula macam diaorang yang dah pernah cuba ESP ni. Tak rugi ambil ESP, bukan takat stretchmark je hilang, berat badan turun, bebas gastrik, susu melimpah ruah, kulit bebas jerawat, gebu, cantik cun melecun, badan bertenaga, payudara anjal, macam-macam lagilah. Kene cuba baru tau.

petua menghilangkan jerawat
ESP memberikan kulit yang cantik, gebu, halus dan mulus
milk booster
ESP soya Shaklee yang terbaik bebas  GMO (genetically modified organisms)
Sempena promosi ESP Mac ini, beli 6 PERCUMA 1 atau beli 2 DISKAUN 5% dapatkan segera stok ESP anda pada harga jimat. Boleh juga dijadikan stok bulan puasa nanti kerana tarikh expirednya lambat lagi.

soya shaklee
Mereka sudah pilih soya Shaklee (ESP).  Anda bila lagi?
Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Sue pernah melihat kawan Sue sendiri yang kena serangan gastrik masa sekolah menengah dulu ni. Sakitnya tu sampai berguling-guling menangis atas katil. Kesian sangat tau...

rawatan sakit gastrik

Bila saat diserang gastrik, serba tak kena jadinya. Pedih perut, loya dan muntah memang sudah sebati dalam diri pengidap gastrik. Hendak ke mana-mana, ubat mesti dibawa.

Kini ada alternatif semulajadi bagi pengidap gastrik iaitu ESP Shaklee atau soya Shaklee. Tidak lagi perlu bergantung semata-mata dengan ubat.

Bagaimana ESP membantu?

soya organik

ESP merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.

Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asik hidroklorik berikutan proses pecernaan makanan.

Testimoni pengidap gastrik yang sangat berpuas hati dengan ESP Shaklee:

Testimoni 1: Saya pengidap gastrik selama 10 tahun. Bila pedih ulu hati saya dah cuak. Bila gastrik datang nak makan pun muntah nak jalan pun kena bongkok-bongkok. Selepas makan esp, zink, peppermint, saya perasan gastrik dah tak datang walaupun makan tak on time. Takde rasa pedih-pedih ulu hati lagi dah.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul.

Testimoni 2: Hari yang saya sakit tu sampai jadi macam udang la, saya cuba ESP esoknya dah kurang dan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik. Selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok.

tanda-tanda gastrik dan rawatan gastrik

Testimoni 3: Memang dah jatuh cinta sangat-sangat dengan ESP. Almost 3 years ambil ESP dah takde gastrik. Alhamdulillah. If tak dulu gastrik sampai tak boleh jalan.

tanda-tanda gastrik dan rawatan gastrik

Testimoni 4: Serangan gastrik dah kurang, ker takde? Rase lama dah tak gastrik.

tanda-tanda gastrik dan rawatan gastrik

Testimoni 5: Suka sarapan guna esp, lambat sarapan pun tak kena gastrik ni.
Saya hilang gastrik minum esp, sampai sekarang memang tak pernah ada gastrik lagi.

rawatan gastrik

Testimoni 6: Jadi kalau saya lambat makan tiada sudah rasa mau gastrik tu

rawatan gastrik

Testimoni 7: Husband aku dah 3 minggu tak sakit, takde gastrik teruk dah, angin2 pun takde. Dia dah boleh puasa sejak konsisten ambil esp, zink dan pepppermint, before this dapat puasa 2-3 hari je, tu pun melepek.

rawatan gastrik

ESP tidak terhad untuk sakit gastrik aje uolls. Pelbagai lagi manfaat ESP Shaklee boleh baca DI SINI dan SINI.

Promosi ESP beli 6 Percuma 1 atau beli 2 diskaun 5% sepanjang Mac ini. Dapatkan stok ESP anda pada harga promosi yang lebih menjimatkan.

rawatan sakit gastrik

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Cyst semasa mengandung menyebabkan si ibu bimbang perkembangan bayi dalam kandungan yang mungkin terganggu. 

Mana taknya kalau cyst pecah takut risiko berlaku keguguran pula. Sangat berbahaya.

cara mengecutkan cyst semasa hamil/mengandung

Macam Puan Ita yang mengalami cyst ni sampai tak boleh tidur memikirkan keesokan hari nak kena scan cyst.

Puan Ita mengambil vitamin E yang doktor beri, akan tetapi cystnya jadi semakin besar.

Alhamdulillah selepas mencuba vivix, cystnya mengecut dari 3.8 cm kepada 2.5 cm. Baby pun sihat normal alhamdulillah. Belum habis sebotol vivix lagi tapi sudah mendapat kesan yang positif. Rasa lega sangat.

cara kecutkan cyst semasa mengandung

Doktor pun suggest banyak ambil makanan antioksida.

cyst sewaktu mengandung
Vivix kaya dengan antioksidan semulajadi dari tumbuh-tumbuhan
cara mengecutkan cyst
Salah satu dari bahan utama vivix ialah lobak ungu
Jika anda alami nasib yang sama seperti Puan Ida, boleh cuba vivix ni. Anda bukan membayar untuk sebotol suplemen. Sebenarnya, anda telah melabur untuk sebuah nikmat yang tiada penggantinya iaitu KESIHATAN.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Assalamualaikum.

Satu lagi buku parenting yang best terbaru di pasaran yang ditulis oleh Puan Zatika. Buku ini mengumpulkan 99 kisah ibu dan anak yang ditulis secara santai.

Bagi Sue, buku ni sangat menghiburkan pembaca disamping ada mesej yang disampaikan. Keletah sungguh anak Puan Zatika si Nabil ni.

Ini adalah antara cerita dalam buku tersebut.





Buku ini cuma beharga RM18. Dapatkan segera di pasaran. Serius tak rugi beli. Anda mesti akan ketawa tak kering gusi bila baca buku ni. Selamat membaca :)
Sebelum ni Sue pernah kongsikan tentang artikel fibroid dalam entry ni.

tips mengecutkan fibroid

Harini Sue ingin kongsikan satu lagi testimoni fibroid yang mengecut selepas consume suplemen Shaklee. Ini adalah salah satu ikhtiar selain dari ubat dan ikut nasihat doktor.

Fibroid mengecut dari 7cm ke 3cm. Alhamdulillah. Saya ambil vivix, even last minute tapi memang cukup berkesan.


cara mengecutkan fibroid tanpa pembedahan

Fibroid jadi disebabkan oleh radikal bebas ke atas rahim di dalam badan.

Apa itu antioksidan?
Antioksidan adalah sebuah keluarga vitamin, mineral dan nutrien lain yang membantu untuk melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Apa itu radikal bebas?
Radikal bebas adalah molekul tidak stabil yang boleh merosakkan struktur sel. Dalam kehidupan seharian manusia, radikal bebas terhasil daripada aktiviti dalam badan kita (contohnya radikal bebas yang dibuat semasa mengeluarkan tenaga), tetapi bahan kimia dalam persekitaran sekeliling kita juga boleh membuat radikal bebas. 

Dikatakan bahawa setiap sel dalam badan kita diserang kira-kira 10,000 kali sehari oleh radikal bebas, mempercepatkan proses penuaan. Antioksidan meneutralkan radikal bebas, menghentikan kerosakan yang lebih teruk daripada berlaku dan melindungi kesihatan sel. Jika anda tidak melakukan sesuatu untuk membantu melindungi sel-sel anda, kerosakan ini boleh bertambah.

Haa...sekarang kawan-kawan dah faham kan kepentingan ANTIOKSIDAN ni kan..

Vivix suplemen antioksidan yang tinggi. Vivix bantu baik pulih sel, sel yang baik berfungsi dengan baik.

Vivix bertindak dengan 4 cara
ingredients dalam vivix
4 bahan utama vivix
Jika sekiranya anda atau ahli keluarga yang mengidap fibroid, boleh cuba dulu vivix. Mana tahu ianya mampu membantu mengecutkan fibroid anda tanpa memerlukan pembedahan. Semuanya dengan izin Allah jua :)

ubat sakit fibroid

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.