Nak turunkan berat badan bukannya mudah, lagi-lagi apabila terpaksa mengawal nafsu makan. Namun dengan bantuan amalan detox, sedikit sebanyak mengurangkan nafsu makan makanan manis atau makanan rapu yang tidak sihat untuk tubuh badan.

tips turunkan berat badan

Sue kongsikan video testimoni rakan Sue, ebby yang dulunya mempunyai berat badan 100kg. Selepas detox parasit berat badannya turun kepada 75kg. Dulu nak pilih baju pun susah, seluar jeans terpaksa guna cutting lelaki punya. Tapi sekarang tidak lagi.


Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan

cara turunkan berat badan

Apa rahsia untuk kurus?

Pemakanan untuk kurus atau sihat adalah 80% manakala senaman pun penting walaupun menyumbang 20-30% penurunan berat badan.

Di sini Sue dapat simpulkan perkara yang membantu dalam proses penurunan berat badan ialah:
  • Jaga makan (portion makanan kena betul, kurangkan garam, gula, msg, fast food)
  • Senaman 
  • Detox
  • Suplemen
Set detox Shaklee
InshaaAllah, usaha akan lebih mudah. Apa-apa pun doa yang paling penting, senjata paling hebat tau doa tu.

Bagi anda yang ingin join program detox Shaklee serta membeli set detox Shaklee ini dari Sue, anda akan diguide dari segi menu makanan dan pengambilan suplemen mengikut jadual yang betul.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Assalamualaikum.

Salam Jumaat.

Khutbah Jumaat minggu lepas di Masjid Ara Damansara.


Hati2 dengan plastik bocor..Kamu ambil wudhuk dgn sempurna tapi mmbazir air..
(plastik bocor)

Kamu solat, sedekah, baca Quran, pegi haji n umrah banyak kali tapi kamu membuat fitnah tentang orang..So
(plastik bocor)

Kamu beri byk sedekah kat org miskin tapi kamu mempergunakan dan melukai mereka..
(plastik bocor)

Kamu bangun tahajud, puasa dan taat pada Allah tapi kamu putuskan tali silaturrahim dengan keluarga..
(plastik bocor)

Kamu puasa dan sabar dengan ujian lapar dan dahaga tetapi kamu bersumpah, mengganggu, mengacau dan tak boleh kawal marah kamu..
(plastik bocor)

Kamu pakai abaya dan tudung tapi minyak wangi kamu bau kuat..
(plastik bocor)

Kamu muliakan dan layan baik tetamu kamu tapi bila dia balik, kamu cakap belakang pasal semua kekurangan dia..
(plastik bocor)

Kamu berkorban kesenangan kamu demi anak dan isteri tapi kamu merungut setiap masa membuatkan mereka rasa bersalah..
(plastik bocor)

Kamu doa mohon keampunan, Allah beri kamu sakit, kamu mula merungut buat org sekeliling kamu tertekan (sedangkan sakit pengampun dosa)..
(plastik bocor)

Jangan kamu kumpul semua amalan baik kamu dalam plastik bocor. Kamu berusaha mengisinya tapi dengan senang ia jatuh tumpah ke bawah!

Ya Allah, bantu lah & ampunilah kami yg sering alpa ini..Aamiin

Muhasabah buat diri sendiri, wallahua'lam..

Kredit fb: Ustaz Hasnan Fan Club
Assalamualaikum.

Pada hari Sabtu ini akan berlangsungnya National Conference di Sunway Convention Centre bagi menghargai dan menyampaikan anugerah kepada Shaklee Independent Distributor yang cemerlang.

Sehubungan dengan itu, bagi memeriahkan lagi majlis, Shaklee telah menawarkan pemberian satu produk Shaklee secara percuma dengan sebuah beg hijau yang cantik. Dengan pembelian mana-mana set ini juga, anda berpeluang memenangi cabutan bertuah.

Menarik bukan!


Bagi anda yang berminat dengan set-set ini, boleh hubungi Sue untuk pesanan anda. Sue akan menghadiri NC ini dan tolong orderkan untuk anda. Hubungi Sue ok SMS/WHATSAPP: 013 4774 285.
Adakah pengambilan ais kosong (air dalam peti ais) boleh menyebabkan perut buncit?
Atau minuman yang mengandungi ais ketul juga penyumbang kepada perut buncit?


Pengambilan ais kosong atau ais atau ais ketul tidak menyumbang kepada perut buncit. Walau bagaimanapun, sekiranya ais kosong atau apa sahaja jenis air diminum dengan kuantiti yang berlebihan akan menyebabkan buncit buat sementara.

Ini kerana isipadu air akan disingkirkan melalui peluh  atau nyahtinja (membuang air kecil) sekiranya berlebihan. Ais kosong atau ais ketul tidak akan mempunyai suhu yang sama setelah ia memasuki tubuh badan, sebaliknya suhu air akan berubah mengikut suhu badan dan ia berperanan untuk mengawal suhu badan supaya sentiasa pada tahap 37 C.

Masalah perut buncit adalah disebabkan makanan yang diambil tidak dicerna dan ditukarkan menjadi tenaga. Contohnya apabila makanan yang bersumberkan karbohidrat tidak ditukar kepada bentuk tenaga (tidak digunakan), makanan tersebut akan disimpan dalam bentuk lemak di lapisan peritoneum di bahagian perut.

Semakin banyak tidak digunakan, semakin menebal lapisan lemak di bahagian perut sehingga menjadi buncit.

Kredit sumber: Rapi Mei 2016
Assalamualaikum.

Salam Jumaat.


Waktu berlalu... Begitu halus menipu...

Tadi pagi belum sempat zikir pagi, sedar2 sudah jam 9.00 pagi.

Belum sempat sedekah pagi, matahari sudah meninggi.

Rencananya jam 9.30 mau solat dhuha, tiba2 azan zohor sudah terdengar.

Teringin setiap pagi menghabiskan baca 1 juz Al Qur'an. Tapi "teringinnya itu" sudah setahun yang lalu dan kebiasaan itu belum terlaksana.

Sebenarnya ada komitmen pada diri sendiri, tidaklah berlalu malam kecuali dengan tahajud dan witir, sekalipun hanya 3 rakaat singkat saja. Dan komitmen itu belum dilaksanakan sejak 2 tahun lepas. Tanpa hukuman diri atas pengkhianatan komitmen dan tanpa perasaan bersalah sehingga belum merasa taubat. 

Dulu juga pernah terpikir punya anak angkat atau yang di sponsor , entah yatim entah anak miskin, yang di lawati setiap bulan.

Ya kerana kesibukan lupa merealisasikannya, dan itu sudah berlangsung sekitar 3 tahun yang lalu...

Akan terus beginikah nasib "hidup" kita menghabis-habiskan umur ?! Berhuru-hara dengan usia ?! Tiba2 masuklah usia di angka 30 sebentar kemudian 40 tahun... dan sedar2 dah lebih dpd 50 tahun...Allahu rabbi...😱

Tak lama terasa kemudian orang memanggil kita dengan sebutan "pakcik... tok... uncle... makcik... aunty... nenek"

Pertanda kita sudah tua. Uban yang mulai menghias kepala, kerepot yang menghias kulit, tenaga yang tidak seberapa. 

Menunggu ajal tiba...sejenak mengintip catatan amal yang kita ingat pernah berbuat apa...?

Astaghfirullah.. Tak seberapa, sedekah dan waqaf juga sekedarnya, malah banyakan harta yang kita makan, buat tanah, rumah, usaha dan katanya untuk invest dan peninggalan anak cucu yang belum tentu mereka suka. 

Jika demikian... Apakah ruh tidak akan menjerit saat harus berpisah dari tubuh..?!

Tambahkan usiaku ya Allah !. Aku perlu waktu untuk beramal dan berbekal...

Belum cukupkah main2mu selama 30/40/50 atau 60 tahun ?

Perlu berapa tahun lagi untuk mengulang pagi, petang, hari, minggu, bulan dan tahun yang sama! Tanpa pernah merasa kehilangan untuk menghasilkan pahala di setiap detiknya. Tidak akan pernah cukup 1,000 tahun bagi yang terlena...Maka, bangunlah dpd tidur yg lena. Muhasabahlah...insaflah...dan bertaubatlah! Mulakan harimu yg baru dengan segala yg disukai Allah... dgn niat hanya kerana-Nya semata!!

Astaghfirullahal 'adzim... Allahu.. Betapa tertipunya kita dgn urusan dunia.. Waktu terus berlalu.. Ya Allah..matikan kami di waktu iman kami didarjat tertinggi...😭😭😭😭

Kredit fb: Fatimah Syarha
Kehidupan zaman sekarang ini yang serba serbi memerlukan wang menjadikan bisnes adalah jalan terbaik bagi menjana pendapatan sampingan disamping kerja hakiki.

kerja kosong

Kenyataan ini turut disokong oleh Puan Syazana yang turut menjalankan bisnes online melalui facebook dan blog. Apa kata Puan Nana mengenai bisnes yang beliau jalankan. Jemput tonton video ini sampai habis ye.

Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? 

Bagaimana memulakan bisnes Shaklee?
Selepas anda sendiri mencuba produk Shaklee dan berpuas hati dengan hasilnya. Macam Puan Nana, beliau sangat berpuas hati dengan set hamil dan set berpantang Shaklee kemudian beliau terus berhasrat memulakan bisnes Shaklee.

Bagaimana bisnes Shaklee membantu kehidupan?
Bagi Puan Nana bisnes Shaklee membantu mengurangkan perbelanjaan yang dia sendiri atau keluarganya tanggung seperti membayar bil air, bil api, bayar kereta dan sewa rumah.

Mungkin bagi anda pula, ianya dapat membantu membayar bil taska, sewa rumah, duit pampers dan susu anak, duit minyak dan tol.

Lain orang, lain perbelanjaan yang perlukan komitmen setiap bulan untuk dibayar. Tetapi percayalah bisnes Shaklee dapat membantu anda. Di situ sedikit sebanyak sudah dapat meringankan beban perbelanjaan anda setiap bulan bukan?

Bagaimana support dalam bisnes Shaklee?
Support dari family, kawan-kawan, team yang memberikan banyak sokongan, mentor yang berkongsi maklumat dan tidak pernah berhenti berkongsi ilmu. Pendek kata, sokongan dari keluarga, kawan-kawan dan mentor sangat membantu melonjakkan bisnes anda untuk terus maju dan berjalan dengan lancar.

Dengan kewujudan sistem online Shaklee, segalanya hanya dihujung jari. Nak buat order, nak mendaftar keahlian baru, nak check bonus, nak check point group dan sebagainya. Mudah lagi efisien segala gerak kerja kita.

Tak perlu berjual beli dari pintu ke pintu pun atau meeting larut malam. Segalanya dibuat secara atas talian je sekarang. Takde alasan lagi yang bisnes Shaklee ni susah nak buat dan sebagainya.

Best kan bisnes Shaklee ni?

Bagi anda yang masih tercari-cari bisnes dengan modal yang rendah, jom sertai bisnes Shaklee dengan Sue. Inshaa Allah anda akan diberi tunjuk ajar sepenuhnya dari a hingga z.

Boleh hubungi Sue SMS/WHATSAPP: 013 4774 285
Assalamualaikum.

Petang-petang selain kuih muih atau pisang goreng, sedap juga kalau makan pancake. Jadinya semalam, Sue buatkan pancake pisang untuk anak-anak minum petang. Yummeh!

Bahan-bahan untuk buat resepi ni Sue main agak-agak jer tau. Yang penting ianya berkhasiat serta sedap untuk santapan anak-anak.

pancake pisang dengan oat
Pancake pisang
Bahan-bahan:
2 biji pisang berangan (tak kisah pisang apa pun)
Oat 
Susu fresh milk

Cara-caranya:
1) Kisar kesemua bahan di dalam blender
2)  Masak di atas kuali non stick
3) Boleh dihidangkan dengan madu atau peanut butter

Mudah je kan..sedap pun sedap sebab ada rasa manis dari pisang.

Selamat mencuba :)
Aset wanita haruslah dijaga dengan baik. Apabila sudah beranak pinak punggung dan payudara akan hilang keanjalannya. Bagi yang mementingkan kecantikan, mungkin akan berasa kurang senang melihat aset tubuh sudah 'jatuh'.

cara mantapkan punggung

Ada yang memilih untuk memasang implan atau injection. Namun, ada cara yang lebih selamat tanpa perlu menyakitkan anggota tubuh badan iaitu dengan mengamalkan Shaklee Collagen Powder secara konsisten.

Shaklee Collagen Powder diperbuat dari sisik ikan merah, tumbuhan-tumbuhan dan ekstrak kerang-kerangan.

bahan utama kolagen shaklee
7 bahan utama collagen shaklee
Apa kesan-kesan dan faedah-faedah mengambil kolagen?

1. ANTI PENUAAN
Mengurangkan liang pori2, kedutan dan garis2 halus yang kelihatan.

2. MENGHIDRATKAN
Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.

3. MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT
Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

4. MELICINKAN
Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

5. MENYUBURKAN
Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

6. MENCERAHKAN
Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

7. MENEGANGKAN
Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.

Ujian klinikal menunjukkan yang 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu bertutut-turut.

Testimoni mereka yang berpuas hati dengan collagen shaklee:

Testimoni 1: Anak shaklee saya hari ketiga sudah ada effect, rasa punggung terangkat, belum kahwin.
Kakak ipar saya hari ketiga makan kolagen payudara anjal, rasa penuh, anak tiga orang, anak sulong sudah berumur 16 tahun.

Adik saya sendiri share selepas makan kolagen, perasan dan nampak sendiri payudara lebih anjal dan penuh

punggung mantap

Testimoni 2: Dan saya sendiri mengalaminya. Bila kolagen cukup, payudara dan punggung akan dapat manfaatnya. Dan kulit lembap serta makin cerah.

payudara tegang

Testimoni 3: Breast pun rasa tegang je, tak ganggu susu

payudara mantap

Sempena promosi collagen buy 6 Free 1 atau Buy 2 get 5% discount, dapatkan stok collagen anda pada harga yang menjimatkan. Bercantik-cantik di hadapan suami dapat pahala tau ;), suami pasti bertambah sayang kepada isteri yang pandai menjaga penampilan diri :)


Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Assalamualaikum.

Salam Jumaat.


Ada seorang CEO yg hampir bersara dan ingin menyerahkan jawatannya kepada salah seorang eksekutifnya yg terbaik.

Untuk itu dia memanggil seluruh eksekutif2nya, memberikan masing2 sebiji benih kpd setiap seorang dan berkata :

" Tanam, jaga dan siram dengan baik benih yg saya beri ini dan kembalilah 3 bulan dari sekarang dengan membawa tanaman yg tumbuh dari benih ini.."


" YANG TERBAIK, akan menjadi penggantiku sebagai CEO di perusahaan ini."

Salah seorang eksekutif, bernama Ahmad yg juga mendapat benih tersebut, terus pulang ke rumah dan menanam benih tanaman itu. Setiap hari benih itu dia siram dengan air dan diberinya baja.

Setelah hampir 3 bulan, di pejabat semua orang saling membicarakan kehebatan tanaman mereka yg tumbuh dari benih yg diberikan kpd mereka. Hanya benih Ahmad sahaja yg tanamannya tidak tumbuh sama sekali.

Ahmad merasa gagal dan susah hati.

Setelah 3 bulan, semua eksekutif menghadap CEO memperlihatkan hasil benih tersebut.

Ahmad berkata kepada isterinya bahawa dia tidak akan membawa pot yg kosong, Namun isterinya mendorong untuk tetap membawa pot kosong tersebut utk memenuhi janji kepada CEO 3 bulan yang lalu.

" Bawa ja bang, walaupun abang gagal utk menumbuhkan benih tu, paling tidak abang sudah menunjukkan niat baik kerana sudah berusaha semampu mungkin menjaganya sesuai dengan permintaan bos abang...", demikian kata isterinya.

"Baiklah sayang..", jawab Ahmad dgn hati yg berat kerana tdk dapat menunaikan permintaan CEOnya.

Masuk ke bilik mesyuarat, Ahmad membawa pot kosong. Semua mata memandangnya kasihan.

Ketika CEO masuk, dia memandang keindahan seluruh tanaman yang kononnya hasil dari benih2 yg diberinya dulu, hingga akhirnya berhenti di depan Ahmad yg tertunduk malu.

CEO tersebut meminta Ahmad ke depan dan menyuruhnya menceritakan tentang tanamannya yg mati.

Ketika Ahmad selesai bercerita, CEO berkata,

"Beri tepukan untuk Ahmad, CEO kita yg baru..!"

Semua eksekutif terkejut termasuk Ahmad.

CEO itu kemudian berkata,"Semua benih yg saya berikan kepada kalian dulu, sebelumnya telah direbus dalam air panas hingga mati dan tidak mungkin tumbuh lagi. Jika benih kalian dapat tumbuh, bererti kalian telah menukarnya dan berbohong pada saya. Kecuali Ahmad, hanya dia yang JUJUR, jadi dialah yg paling layak menyandang jawatan tertinggi ini..!"

‪# ‎Taburlah‬ KEJUJURAN, dan anda akan menuai kepercayaan.
Jangan pernah takut berlaku JUJUR!

Kredit Fb: Ustaz
Assalamualaikum.

Siapa azam tahun 2016 nak turunkan berat badan? Angkat keyboard. Hehehe...

Di sini, Sue ingin mencadangkan 2 buah buku yang dapat membantu anda semua menurunkan berat badan secara sihat.

Buku ini Sue minta tolong kawan belikan di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur baru-baru ini. 2 buah buku ni harganya RM50 sahaja dapat diskaun RM16. Jimat duit... Siap dapat autograph dari abang sado Aizat Razak yeeeha.....best..best..

buku aku dah kurus
Buku aku dah kurus! dan 21 hari cabaran untuk kurus
aku dah kurus!

Buku "21 hari cabaran untuk kurus" memberikan pelbagai menu diet selama 21 hari. Menu yang dikongsikan semua sedap-sedap belaka. Siapa kata nak diet tak boleh makan sedap? Ada pelbagai info tentang pengenalan eat clean, kelebihan eat clean, jadual waktu makan dan sebagainya.

Anda dah tak payah susah-susah nak fikir menu apa nak masak. Just follow je buku ni. Dia bagi menu ikut minggu. Mudah kan?

Buku "aku dah kurus!" menghimpunkan 88 kisah individu yang telah berjaya menurunkan berat badan mereka. Kisah hidup mereka berbeza-beza, tetapi mereka mempunyai masalah berat yang sama.

Buku ini sebagai sumber inspirasi transformasi diri anda selepas selesai membacanya.

Anda semua boleh mendapatkan buku ini di kedai-kedai buku berhampiran anda atau boleh membuat pesanan seperti dalam gambarajah di bawah.


Change your mind, change your body. Selamat berdiet :)
Sakit lutut boleh disebabkan oleh kecederaan, kekurangan cecair di bahagian lutut dan sebagainya. Akibat dari sakit lutut ia membataskan pergerakan individu untuk membuat aktiviti harian.

rawatan sakit lutut

Selain dari mendapatkan rawatan doktor, anda juga boleh mencuba makanan tambahan atau suplemen Shaklee.

Collagen powder dan vivix dapat membantu mengurangkan rasa sakit sendi tersebut. Collagen powder menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Vivix memberi tenaga kepada warga emas dan melegakan sakit lutut.

Testimoni mereka yang telah mencuba produk Shaklee:

Testimoni 1: Bendalir di lutut emak pernah kering pada tahaun 2013. Sampai satu tahap ligamen dekat bahagian lutut tu koyak. Mak terpaksa ditahan di wad  untuk masukkan cecair dekat lutut tu. Selepas konsisten makan vivix dan collagen Shaklee, lutut mak makin baik dan dah boleh sujud tanpa perlu tahan guna tangan. Alhamdulillah mak nak turun naik tangga dekat sekolah pun makin ok.

sakit sendi

Testimoni 2: Mak ku memang pengamal collagen pastu ku cakapa lah collagen ni bagus jua untuk sendi dan kaki. Pastu baru dia perasan yang dia memang dah lama sangat tak sakit kaki dan lagi kuat nak bukit-bukit.

sakit sendi

Testimoni 3: Dengan pengambilan 5 sachet collagen saya dah rasa perubahan kulit dah tak kering, lembap-lembap aje, paling rasa perubahan lutut kanan yang problem dari kecik dah tak rasa sakit especially bangun pagi dan naik tangga.

sakit sendi

Sempena promosi collagen buy 6 Free 1 atau Buy 2 get 5% discount, dapatkan stok collagen anda pada harga yang menjimatkan. Ramadhan semakin hampir, suplemen ini inshaaAllah membantu ibu bapa anda untuk beribadat sepanjang bulan puasa nanti dengan lebih tekun dan sempurna.


Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Zaman sekarang semua benda memerlukan wang. Tambahan pula kos sara hidup yang semakin meningkat tinggi yang dirasai sangat membebankan. Harga barang dapur, harga minyak, sewa rumah, yuran taska dan lain-lain lagi.


Gaji yang dapat setiap bulan tu pun boleh habis dalam masa seminggu jer. Macam mana la nak survive dalam masa sebulan yang akan datang? Garu kepala kejap mikir...

Pilihan yang ada bagi menampung kos untuk hidup adalah dengan membuat kerja part time walaupun mempunyai gaji tetap. Surirumah juga tidak terkecuali. Kebanyakan mereka membuat bisnes sambil menjaga anak-anak di rumah. Bisnes yang boleh di buat di rumah dengan hanya modal yang kecil tanpa sebarang risiko.

Ikuti perkongsian daripada Puan Fatimah Az-Zahra ni. Walaupun beliau merupakan wanita bekerjaya, beliau ada pendapat beliau sendiri kenapa perlu mencari bisnes part time. Tonton sampai habis untuk tahu cerita beliau.


Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni 

Bisnes Shaklee bermodalkan hanya RM78.90. Tak sampai RM100 pun. Student pun boleh join untuk cari duit poket lebih semasa cuti semester. Yang penting kena rajin berusaha, dan silakan buang jauh-jauh segala alasan yang ada dalam diri tuh. Kelebihan join ahli Shaklee boleh baca DI SINI.

Anda tak perlu risau kerana dalam bisnes Shaklee ada mentor yang akan membimbing anda dari perkara asas, teknik marketing, info produk dan sebagainya. Segala ilmu yang dikongsikan ini adalah PERCUMA dan mudah untuk anda follow.

Bisnes ini bukan bisnes bermusim seperti kuih raya, baju raya, baju bola dan sebagainya. Ianya sentiasa ada permintaan dari masyarakat tidak mengira musim.

Shaklee sudah bertapak selama 60 tahun di Malaysia
Jika anda berminat untuk join bisnes Shaklee secara part time atau full time, boleh hubungi Sue 013 4774 285.
Sedar tak sedar Ramadhan bakal tiba tidak berapa lama sahaja lagi. Semoga kita semua berpeluang beribadat pada bulan Ramadhan tahun ini inshaaAllah.

Pernah tak anda mengalami situasi di mana terjaga untuk sahur ketika menghampiri waktu Subuh. Pasti kelam kabut bangun dan cepat-cepat togok botol air masak kan. Nak makan berat memang dah tak sempat.


Kini anda semua tidak perlu risau lagi. Shaklee menawarkan set sahur instant yang sesuai dinikmati seisi keluarga. Ianya dilengkapi dengan nutrisi lengkap seperti protin dan vitamin serta garam mineral.

Ianya cepat dan mudah disediakan. Lebih lazat lagi jika dibuat smoothie atau boleh juga dinikmati dengan fresh milk atau juice buah-buahan. Terpulang dengan citarasa anda.

set sahur shaklee

Dalam set ini mengandungi 4 produk iaitu ESP, Mealshakes, Performance drink dan Lecithin. Sue juga merupakan pengguna setia set ini hampir 4 tahun.

Ianya sangat membantu dalam memberi tenaga lebih-lebih lagi Sue seorang ibu menyusu, kurang rasa haus yang melampau, tiada rasa pening atau hampir pitam walaupun mengepam susu sebanyak 4 kali di pejabat. Syukur Alhamdulillah set ini banyak membantu.

Set ini sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur mengikut sukatan yang dibenarkan.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Assalamualaikum.

Salam Jumaat.

Bergenang air mata baca kisah realiti ni. Semoga sama-sama kita dapat mengambil pengajaran.

.
Allahuakbar ! Jangan sampai jadi anak derhaka bang ! kak !


Ingat !

Hidup kita ini ada putaran

Ingat !

Apa yang kita ada sekarang adalah hasil daripada mak ayah kita juga.

Kalau tak dak depa, jangan harap bang, jangan harap kak, hang nak ada lagu mana hang ada lani ni.

=======================
Serius !

Saya menangis bila dengar luahan hati seorang mak baru-baru ini dalam radio.

"Ustadzah, adakah Allah tidak dengar doa dan rintihan saya seorang ibu yang merindui anaknya"

"Adakah Allah tangguhkan doa saya?"

"Adakah solat hajat saya pagi, petang dan malam Allah tangguhkan untuk akhirat kelak"

"Saya tak minta banyak ustadzah, saya cuma mahu anak saya call dan pulang ke rumah ziarah saya"

"Saya merindui dia"

Kata seorang ibu sambil tersedu-sedu di dalam radio (Saya fikir umur lingkungan 60an)
.
.
=======================
Allahuakbar.

Berderu-deru airmata saya mengalir !

Ustadzah di radio pun terdiam dan cuma mendengar bunyi tersedu-di talian.

=======================
Saya tanya kepada korang

1. Agak-agak, apakah kedudukan anak ini ya?
2. Bagaimana hancur lebur hati seorang ibu itu?
3. Bagaimana perasaan anda jika menjadi ibu di radio itu?
.
=======================
Sahabat audit diri !

1. Bila kali terakhir kita hubungi mak/ayah kita?
2. Bila kali terakhir kita pulang ke kampung melawat mak/ayah kita?
3. Ingatlah bahawa jika anda "anak lelaki" tidak membahagiakan ibunya. Kata drmaza "Boleh jatuh kepada anak derhaka"
4. Ingatlah bahawa jika anda "anak perempuan" Allah akan beri cash begitu juga bila anda menjadi ibu nanti.

.
.

PS : Saya percaya, ini bukan kes pertama. Mungkin ada yang lebih dasyat lagi. Tiada apa yang aku pinta cuma hormatilah kedua ibubapa kita. inshaAllah bahagia dunia dan akhirat.


Kredit fb: Ridhauddin Hariz
Liang pori yang besar di wajah menyebabkan mudahnya kotoran, debu dan habuk masuk ke dalam kulit wajah. Bila banyak kotoran terkumpul, blackhead pun mulalah akan muncul dengan banyaknya di kawasan kulit wajah.

tips menghilangkan blackhead

Eeee.. sape yang tak rimas kan tengok kulit yang semakin gelap akibat blackhead yang banyak. Sebenarnya terdapat banyak rawatan serta produk yang dapat membantu mengecilkan liang pori dan seterusnya membantu mengurangkan blackhead di kulit wajah.
Antara pilihan produk yang dijamin berkesan dan selamat ialah Shaklee Collagen Powder. Ianya diperbuat dari sisik ikan merah serta gabungan 7 bahan lain termasuk ekstrak benih Camellia Japonica, Ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kulit kerang-kerangan laut, bakteria Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan B2, B6 untuk meningkatkan penyerapan dan menyokong kesihatan dan kecantikan daripada dalam ke luaran.

Testimoni mereka yang sangat berpuas hati dengan collagen shaklee:

tips hilangkan blackhead

Sempena promosi collagen buy 6 Free 1 atau Buy 2 get 5% discount, dapatkan stok collagen anda pada harga yang menjimatkan. Raya dah dekat, memang sesuai sangat uolls amalkan penggunaan collagen Shaklee bermula dari sekarang. Confirm cantik, gojes raya nanti :)



Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Kebanyakan masyarakat Malaysia menggemari makan makanan manis (sugar craving). Itulah sebabnya Malaysia merupakan antara negara yang tinggi peratus golongan obes. Takutnya!

Tak kata dekat orang, Sue pun termasuk dalam golongan mereka yang suka makan makanan manis terutamanya dessert (pemanis mulut). Ya, Sue akui dulu-dulu memang suka sangat makan dessert ni, tetapi selepas buat detox parasit selama 3 bulan, nafsu nak makan makanan manis ni dah berkurang. 

Nak habiskan sepotong kek pun dah tak mampu sebab Sue rasa kek tu terlampau manis. End up segala jenis pemanis mulut sekarang memang dah tak makan, ganti dengan buah-buahan.

kurang craving makanan manis (sugar craving)

Ok, Sue nak bagitau bukan Sue jer yang sudah kurang craving makanan manis ni, tetapi geng-geng Shaklee yang dah buat detox parasit pun merasakan benda yang sama.

Jom lihat testimoni mereka:

Testimoni 1: Keajaiban lepas detox walaupun 3 hari adalah saya kurang craving nak makan benda-benda manis.


Testimoni 2: Hari ketiga dan keempat detoks saya tiada langsung persaan lapar, food craving waktu malam!


Testimoni 3: Hilang craving sebab betul-betul ikut pantang detox parasit. Hasilnya berat turun 6kg.


Testimoni 4: Perubahan selepas detox tak craving sugar, rasa nak makan benda-benda manis tu memang takde, siap musykil pada mulanye tanya diri sendiri memang takde rase nak minum manis ke makan manis ke ko ni?



Testimoni 5: Saya lepas detox craving nak makan manis, mengunyah tu kurang.


Testimoni 6: Salah satu kesan selepas detox parasit ialah no more sugar craving. Kalau dulu nampak orang post gambar dekat FB kek ke atau apa-apa dessert terus rasa nak order. Tapi alhamdulillah sejak buat detox parasit no more sugar craving. Kalau minum air manis lidah ni rasa manis tersangat, so terus takde rasa nak minum air manis, bagus kan?


Testimoni 7: Yang paling best lepas 5 hari tu rasa tak heran sangat pun kat benda manis. Air pun macam best minum air kosong.


Mau detox bersama-sama?
Berkumpulan barulah best kan?
Boleh diskas-diskas nak buat menu apa... boleh share tips dan macam-macam lagi.

Jom detox bersama Sue :)

SMS/WHATSAPP Sue ok 013 4774 285