Ketuat berlaku apabila virus yang bersentuhan dengan kulit anda dan menyebabkan jangkitan. Ketuat adalah lebih cenderung untuk naik pada kulit rosak, kerana virus itu dapat memasuki lapisan atas kulit melalui calar atau luka.

Ketuat kulit mengandungi beberapa titik hitam yang menyerupai biji. Ini adalah saluran darah yang boleh dilihat yang membekalkan ketuat dengan nutrien dan oksigen.


Walaupun ketuat kulit tidak boleh dicegah, terdapat beberapa langkah-langkah berjaga-jaga yang boleh diambil untuk mengurangkan risiko anda memperolehi ketuat. 

Salah satu perkara yang paling penting yang anda boleh lakukan ialah dengan membasuh tangan anda dengan kerap. Juga, cuba untuk menjaga kulit anda sihat, lembap, dan bebas daripada luka. Jika anda menggigit kuku, cubalah berhenti dari tabiat itu. 

Menggigit kuku menawarkan peluang kepada virus untuk memasuki kulit anda. Berhati-hati untuk menggunakan tuala yang bersih dan segar, di gimnasium atau di tempat awam yang lain, dan sentiasa memakai selipar di dalam bilik persalinan awam dan bilik mandi.

Dua pilihan rawatan yang cepat dan tidak menyebabkan terlalu banyak ketidakselesaan ialah beku kan ketuat kulit dengan nitrogen cecair atau membakar ketuat itu. Dalam keadaan tertentu, doktor kulit anda akan menggunakan laser untuk merawat ketuat yang degil.

Pilihan lain termasuk pembedahan ketuat dan suntikan atau penggunaan ubat-ubatan tertentu yang menguatkan tindak balas sistem imun anda untuk melawan ketuat.

Ada tak suplemen Shaklee yang boleh bantu?

Cik sue sangat rekemen untuk mengambil Vivix. Vivix ialah minuman botanikal yang kaya dengan antioksidan. Vivix bukan sahaja mengandungi resveratrol, malah kaya dengan 15 polifenol yang bertindak sebagai antioksidan dan antipenuaan sel.


Vivix bertindak dari peringkat DNA dengan 4 cara berikut.


Vivix membantu memperbaiki sel-sel yang telah rosak dan mempertahankan sel-sel yang baru dari cepat rosak.

Testimoni: Masa mengandung saya ketuat di jari. Ketuat tu macam ketuat basah. Selepas bersalin, makin teruk. Tak boleh sentuh, berdarah je. Selepas tu dalam beberapa minggu saya makan Vivix, benda ni tercabut sendiri. Memang banyak darah keluar, lepas tu terus kering dan ok.

ketumbuhan

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Rabun jauh dan perlu pakai cermin mata kadang-kadang membuatkan seseorang individu itu tidak selesa kerana pergerakan agak terbatas untuk melakukan aktiviti atau sukan yang lasak. Nak pakai contact lens ada juga yang risau isu kebersihan dan takut nak masukkan contact lens dalam mata. Agak leceh sebab perlu bawa solutions dan bekas simpanan contact lens untuk pergi ke mana-mana.

cara atasi kabur mata

Nak buat lasik?, bukan semua orang berkemampuan nak buat. Kos lasik pun sudah menelan belanja RM5,000 ke atas untuk sebelah mata. Mungkin mengambil masa sedikit untuk mengumpul bajet mencukupi bagi membuat rawatan lasik.

Ada alternatif lain yang cik sue nak kongsikan dengan kawan-kawan semua. Fresh testimoni yang cik sue dapat tahun 2017 ni.

Mereka konsisten mengambil Vivix dan alhamdulillah nampak perubahan positif pada diri mereka.

Testimoni 1: Neida, kesan ku minum vivix yang ku rasa mata ku yang rabun jauh sudah tidak rabun lagi.


Testimoni 2: Rambut jadi lembut, mata jadi kurang kabur, tapi anak-anak selau ngusik umi kulit putih.


Vivix ialah minuman botanikal yang kaya dengan antioksidan. Vivix bukan sahaja mengandungi resveratrol, malah kaya dengan 15 polifenol yang bertindak sebagai antioksidan dan antipenuaan sel.


Vivix bertindak dari peringkat DNA dengan 4 cara berikut.



Vivix bukan ubat. Ianya cuma hanyalah suplemen yang membantu menutup lompong-lompong nutrisi yang tidak cukup di dalam badan. Untuk mendapat kesan terbaik perlulah amalkan Vivix secara konsisten. Tiada yang mustahil dengan izinNya.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Assalammualaikum and Hi, nama saya Cik sue, salah seorang leader daripada tim TuRBO lead by Master Lydzar.

Saya merupakan seorang FULLTIME Shaklee Independent Distributor yang telah pun menjana pendapatan 4 Angka dengan Shaklee setiap bulan!


Saya ada target long term dalam bisnes Shaklee kerana inilah lifetime job saya;

- Rank Up Master Coordinator dengan income 5 ANGKA pada May 2018.

- Melahirkan 13 leaders dan pemegang income 4 ANGKA bermula May 2017.

Setakat ini, pencapaian saya dengan Shaklee setelah hampir 5 tahun bersama Shaklee ialah,

✔ rank Coordinator, rank up Januari 2017

✔ telah melahirkan 3 orang Supervisor dengan 4 FIGURES INCOME

✔ Income tetap 4 angka dengan Shaklee sejak Januari 2012 (Bonus + Untung Runcit)

✔ telah dapat 1 tiket cruise trip Shaklee November ini


Ada sesiapa lagi nak join TuRBO bersama saya? 

Saya buka 3 KEKOSONGAN lagi untuk NEWBIES Jun. 
Kelas NEWBIES akan saya mulakan pada 1 Jun nanti.

Siapa cepat, dia dapat
Tak rugi join saya berbisnes Shaklee

Coordinator
Cik Sue
013- 4774 285
#pengedarshakleekotadamansara
Sewaktu zaman sekolah dulu, ada kawan cik sue sorang ni yang kerap diserang gastrik. Masa tu cik sue tak tahu pun apa itu gastrik. Sehinggalah cik sue sendiri melihat kawan cik sue sorang ni meraung menangis sambil menahan perut dengan tangan bila gastrik menyerang. Berguling-guling menangis dah macam sakit period pain pun ye juga.


Selepas beliau minum susu baru gastrik tu reda. Memang kesian dekat dia. Makan memang kena on time. Jika tak, berdrama lagi lah nanti. Sakit oi..

Macam puan ni lah, 10 tahun derita gastrik kronik. Selepas 10 tahun baru gastrik beliau semakin reda dan berkurang. Jemput tonton video ini.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... 

Testimoni: Peppermint ginger plus tu best sangatlah sis, bila gastrik nak datang makan sebiji ke dua biji dah sedap je perut. Lega dengar sebab memang membantu sangat-sangat kalau time gastrik nak datang.


Peppermint Ginger Plus ni ada 4 herba utama:-
1. Peppermint (pudina)
2. Ginger (halia)
3. Anise (bunga lawang)
4. Fennel (jintan manis)

Dah macam nak masak sup pulak

Bahan-bahan ni semua ada khasiat tersendiri tau!

Pudina - membantu melegakan gastrik, pedih ulu hati, loya-loya, membantu kalau selesema

Halia - buang angin dalam badan, membantu proses pencernaan, mengurangkan ketidakselesaan perut dan loya

Bunga lawang - mengurangkan kembung perut, mengurangkan demam, membantu masa selesema dan batuk

Jintan - buang angin, cuci usus, pecah lemak!

Haa macam banyak sangat pula kegunaan Peppermint Ginger Plus ni kan. Dan kalo tak tahan bau sesetengah vitamin macam vitalea, b complex ke...boleh telan sama-sama dengan Peppermint Ginger Plus ni. Rasa nyaman je.

Kalau belum try ce try... Boleh telan terus camtu atau minum sebagai teh. Sedappp teh herba gitu.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Kayap atau dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan adalah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV).


Tanda terawal penyakit ini adalah rasa sakit, kebas dan panas di bahagian urat saraf yang terlibat, demam, keletihan dan sakit kepala. Simptom tersebut dialami sebelum tanda-tanda kulit timbul. Ia lazimnya dialami oleh 80% pesakit. Ia akan berterusan untuk 3 hingga 5 hari.

Pada bahagian urat saraf yang terlibat, tanda pertama adalah tompok-tompok kemerahan yang menyakitkan. Selepas 1 hingga 2 hari, timbul gelembong-gelembong air yang kecil. Air di dalam gelembong-gelembong tersebut berwarna kekuningan. Dua hari kemudian, air tersebut akan menjadi semakin keruh dan akhirnya gelembong-gelembong tersebut akan kering. Kulit kering (crusts) tersebut akan jatuh dengan sendiri dalam masa 1 hingga 2 minggu yang berikutnya.

Kredit: MyHealth

Bila baca pasal kayap ni, rupanya bahaya juga penyakit ni lagi-lagi bila kayap tu terjadi pada bahagian muka dan berdekatan dengan mata. Akibat komplikasi boleh jadi buta! Ngerinya.

Doktor biasanya akan berikan rawatan ubat seperti potassium permanganate, ubat penahan sakit, ubat neuroaktif dan ubat antiviral.

Testimoni vivix membantu pesakit kayap.

Baru tadi pi tengok dia kat Setapak. Alhamdulillah dah surut dan kering. Suka dia siap ucap terima kasih belikan Vivix.


Vivix bukan cuma ada resveratrol tapi gabungan polifenol ini yang memberbaiki sel-sel badan sehingga ke peringkat DNA.


Jika sekiranya anda atau ahli keluarga yang terkena kayap, boleh cuba ambil Vivix ini sebagai ikhtiar. Lagi cepat berubat lagi baik, kerana kayap ini sakit.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Berbaki beberapa hari saja lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan. Tahun ini inshaaAllah anak sulong cik sue yang berusia 7 tahun akan belajar puasa bersama-sama kami. Tak sabar cik sue untuk turut sama merasai pengalaman anak berpuasa. Pasti ada pelbagai ragamnya nanti.

suplemen kanak-kanak

Teringat waktu kecik-kecik dulu, ummi cik sue dah siap masak sahur, beliau akan kejutkan kami adik beradik bangun. Makan nasi panas, telur goreng kicap dengan nugget memang membuka selera makan waktu sahur. 

Ada di kalangan kawan-kawan yang anaknya baru belajar puasa tahun ini? Atau ada anak-anak yang akan sama-sama berpuasa tahun ini? Anak tak de selera nak makan nasi atau makanan berat yang lain? 

Anda mencari hidangan sahur yang ringkas, sedap dan mudah disediakan? Cik sue ada cadangan untuk ibu-ibu semua.

Mealshakes Shaklee jawapannya.

Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja.

Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak Buat? 

Antara manfaat Mealshakes ialah:

1) Mempunyai 24 vitamin dan zat perlu.


2) Membantu kuatkan tulang, bina sel kulit dan kuatkan imun tubuh.

3) Glisemik index yang rendah mengurangkan rasa lapar ketika berpuasa dan memberi tenaga.


4) Mengandungi protein yang mudah diserap ke dalam tubuh.

5) Membersihkan usus dan lawas ke tandas.

Ibu-ibu boleh buat shake, smoothie, overnight oat dan pelbagai lagi resepi menarik dengan Mealshakes ini. Rasa vanilla yang sedap pasti menambat selera anak-anak anda. Cubalah!


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek 

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.


Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Berbaki beberapa hari saja lagi umat Islam akan menyambut puasa Ramadhan. Ada kawan-kawan yang tercari-cari suplemen penambah tenaga?

Cik sue sangat mengesyorkan anda mengambil Vivix selain daripada set mighty 3 gems untuk bersahur.


Antara manfaat Vivix di bulan Ramadhan ialah:
  • Meningkatkan tenaga
  • Kurang risiko mendapat penyakit kronik
  • Meningkatkan pertahanan badan
  • Kulit cantik dan mulus
Vivix merupakan suplemen yang sangat mudah ditelan kerana ianya berbentuk cecair. Sedap diminum begitu sahaja atau anda boleh juga mencuba resepi vivix seperti di bawah.





Wow! Sedapnya resepi vivix tersebut kan. Jangan lupa cuba tau. ;)

Nak beli vivix dengan kredit kad?

 Klik Sini Untuk Beli
Klik Sini Untuk Beli
Untuk pembelian 2 botol Vivix anda layak untuk dapat:
  • FREE membership worth RM69
  • FREE postage
  • Cash rebate RM36+
Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.


Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.
Bengkung merupakan salah satu perkara utama sewaktu dalam pantang. Bengkung boleh mengempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan faraj yang telah regang dan longgar.


Berbengkung juga dipercayai boleh membantu:
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal; 
  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal; 
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan; 
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi; 
  • memecahkan lemak dan selulit; 
  • mencegah dari makan berlebihan. 
Terdapat pelbagai bengkung di pasaran sekarang ni, tinggal pilih je ikut bajet masing-masing.

Masa anak sulong sampai anak ketiga, cik sue guna bengkung moden dan bengkung roda mia.

Masa anak sulong cik sue kena czer, jadi guna bengkung moden ni je
Anak kedua dan ketiga guna bengkung roda mia
Berpantang kalini cik sue ingat nak cuba bengkung yang ada zip tu. Masa singgah di butik Tateh Sungai Buloh stok pula habis. Takde rezeki cik sue nampaknya.

Jadi cik sue beli bengkung super roda dua ni. Walaupun tanpa zip, ianya mudah digunakan. Dia ada dua tali, di bahagian atas dan bawah. Jika hendak ke tandas buka je tali di bahagian bawah. Tak perlu susah-susah nak pakai balik bengkung ikat dari atas macam bengkung-bengkung yang terdahulu.



Bengkung super roda dua
Didatangkan dalam 4 jenis saiz iaitu S, M, L, dan XL. Harga nya mampu milik iaitu RM65. Jika menjadi ahli di butik Tateh ada diskaun harga lagi. Pemakaian bengkung ini disyorkan pakai selama 6-8 minggu untuk mendapat hasil yang terbaik.

Satu lagi bengkung yang cik sue beli online ialah bengkung moden opah. Selepas bersalin di hospital nanti terus boleh pakai. Sangat mudah. Harga pasaran adalah diantara RM150- RM180. Cik sue beli dari page https://www.facebook.com/BengkungOpahMY/. Hubungi cik mah di talian 012-9881595.

Bengkung moden opah

Ok, sekian sahaja cerita cik sue pasal bengkung. Selamat berpantang buat mommies semua.

Jika ada yang mencari set berpantang Shaklee, boleh terus hubungi cik sue di talian 013-4774 285.