Puasa Bertenaga Dengan Set Tripple Gems Shaklee

Kurang lagi dua minggu umat Islam akan berpuasa Ramadhan. Pelbagai perancangan disusun rapi bagi menyambut bulan mulia ini seperti program tadarus Al-Quran, sedekah, khatam Al-Quran, qiyamullail, berjemaah Tarawih di masjid, berbuka puasa di masjid dan sebagainya.


Ada tak di kalangan kawan-kawan ciksue yang risau untk berpuasa oleh kerana masalah-masalah seperti berikut:

- gastrik
- ibu menyusu yang risau susu merudum dan kesihatan diri
- ibu hamil yang risau kesihatan kandungan
- anak yang baru belajar berpuasa
- pekerja buruh
- mereka yang inginkan kesihatan optimum
- dan sebagainya

Jangan risau kerana ciksue ada solusinya iaitu dengan set tripple gems Shaklee ini. Ia mengandungi 3 produk iaitu ESP, Mealshakes dan Performance drink.

set sahur shaklee

ESP ialah protein soya NON GMO yang lengkap dengan 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan. ESP membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana ia mengandungi glisemik indeks yang rendah iaitu 39. Maksudnya ia ditukar kepada glukos dan tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus. Mereka yang ada masalah gastrik elok sangat ambil ESP ini sewaktu sahur.


Pengambilan performance drink membantu mengekalkan cecair di dalam badan. Jika dibandingkan dengan minum air kosong, kita akan kerap ke tandas untuk membuang air kecil. Performance membantu mengurangkan rasa dahaga yang terlampau, mengelakkan bibir kering merekah sehingga berdarah.


Anak-anak yang baru nak belajar puasa atau tidak lalu nak makan berat sewaktu sahur, ibu boleh bancuhkan gabungan mealshakes dan performance ini. Rasa vanilla mealshakes yang sedap ini pasti menambat selera anak-anak anda. Jika ibu kreatif, boleh juga dibuat smoothie dan overnight oats untuk anak tersayang.


Sudah 6 tahun cik sue berpuasa dengan set tripple gems ini. Sewaktu hamil, menyusu dan mengepam susu di office. Set ini sangat membantu memberikan tenaga, kurang rasa haus terutamanya selepas mengepam susu, tiada rasa menggeletar badan akibat lapar, dapat menjalankan aktiviti macam biasa dan paling best production susu juga maintain macam biasa (alhamdulillah rezeki anak).

Inilah sebabnya kenapa cik sue sarankan pada kawan-kawan untuk mengambil set tripple gems ini.


Testimoni dari mereka yang telah pun berpuasa dengan set tripple gems.

Testimoni 1: Berpuasa selama 16 jam dengan cuaca negara beliau yang panas tiada masalah sejak ada ESP.

Testimoni 2: Ambil ESP masa sahur, tidak rasa lapar dan letih pun. 


Testimoni 3: Alhamdulillah setakat ini masih bertenaga lagi walaupun puasa tak makan karbohidrat.


Testimoni 4: Time sahur saya minum esp, performance, mealshakes, kurma dan susu..huhu..sedap kan..heheh tapi memang kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun saya bekerja di luar..hahaa saya jaga bazar masjid india dan kawasan bukit bintang tau time tu.
Alhamdulillah, set 3 gems sangat membantu, susu perahan tetap maintained 10-12oz lebih sehari.


Testimoni 5: Saya amalkan minum esp, mealshakes dan performance setiap sahur dan sebelum tidur. Alhamdulillah pedih perut semakin beransur hilang dan saya rasa puasa kali ni lebih bermakna. Saya rasa lebih bertenaga juga. Saya menjalani ibadah puasa kali ini tanpa rasa sakit pun seperti puasa-puasa sebelum ini. Alhamdulillah.


Testimoni 6: Puasa harini rasa segar jer, rasa macam tak puasa pulak, perut kenyang dengan air jer, minum esp dan milo lepas tu minum performance dan oren lepas tu minum air masak, memang penuh tangki dan alhamdulillah hasil tuaian pagi ni masih maintain.


Testimoni 7: Selepas consume performance, segar bugar for the physical and spiritual chores. bangkit sahur pun senang. Nak qiam pun senang. Alhamdulillah.


Testimoni 8: Hari ketiga anak sulong saya ambil Mealshakes dia mampu bertahan menyiapkan kerja rumah sampai pukul 10 malam. Sebelum ni dia amat penat sekolah pagi dan petang. Selepas maghrib tentu lena di mana saja letak kepala.


Alhamdulillah set tripple gems ini telah membantu ramai orang berpuasa dengan penuh bertenaga. Kawan-kawan yang berminat mencuba cepat-cepat hubungi cik sue ye.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kecantikan dan kesihatan anda. Segera hubungi Sue 011 1090 4139 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 011 1090 4139. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.

3 ulasan:

  1. Mak mertua ann sahur minum set shaklee je. Dia kata perut tak lapar pun sepanjang berpuasa.

    BalasPadam
  2. bulan puasa nanti, kena minum shaklee untuk tambah tenaga

    BalasPadam
  3. bagus nya tengok testimoni..

    BalasPadam