Sistem Imun: Pelindung Kesihatan Kita

pelindung kesihatan kita

Apakah Sistem Imun?
Sistem imun adalah satu rangkaian sel-sel, tisu, dan organ-organ yang bekerjasama untuk mempertahankan tubuh terhadap serangan oleh penceroboh "asing". Ini adalah terutamanya mikro organisma kecil seperti bakteria, parasit, dan kulat yang boleh menyebabkan jangkitan. Virus juga menyebabkan jangkitan, tetapi terlalu primitif untuk diklasifikasikan sebagai organisma hidup. 

Bagaimana Sistem Imun Bekerja?
Sistem imun menggunakan sel-sel pertahanan yang besar jumlahnya dari pelbagai jenis sel darah putih. Anda membuat kira-kira 1000 juta daripada mereka setiap hari dalam sumsum tulang anda. Kebanyakan daripada sel-sel ini, yang dipanggil makrofaj, sentiasa meronda badan anda memusnahkan kuman sebaik sahaja mereka memasuki tubuh anda. Ini adalah imuniti semulajadi. Tetapi jika jangkitan mula menjangkiti anda, tubuh anda akan melawan kembali dengan pertahanan yang lebih kuat dengan T- sel dan B-sel. Mereka memberikan  imuniti yang cukup, supaya kuman yang sama tidak boleh membuat anda sakit lagi.

9 Punca Sistem Imun Menurun
Berikut merupakan 9 tabiat buruk yang menjadi punca penurunan sistem imun iaitu: 
1) Merokok 
2) Kurang Tidur 
3) Kurang Bersenam 
4) Terlalu Banyak Berolahraga, 
5) Stres 
6) Kurang Minum Air 
7) Pengotor 
8) Obesiti 
9) Sering Terdedah kepada pancaran matahari

Shaklee menawarkan produk yang dapat menaikkan imun sistem anda yang dipanggil Nutriferon.

Siapa yang perlukan Nutriferon?
Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,kanser ,asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar.

Bagaimana ia bertindak?
Nutriferon bekerja dalam dua cara iaitu segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Beri saya 5 sebab kenapa perlu beli nutriferon? 
1) Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia- Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron. 

2) Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*- Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.* 

3) Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon- Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. 

4) Rumusan Berpaten Yang Eksklusif- NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. 

5) 40 tahun kajian- Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

immune system

Sempena bulan April 2013 promosi Nutriferon ini, jom dapatkan stok Nutriferon anda. Ianya wajib menjadi first aid kit samada di rumah atau ketika anda travel ke mana-mana. Sangat berbaloi-baloi. Milikinya sekarang!

Hubungi saya untuk konsultasi bersama pesanan Nutriferon anda hari ini. Servis yang terbaik pastinya untuk anda pelanggan setia OLINE SHOP. (^_^)

0 Pembaca Setia:

Catat Ulasan