Slip Disc Dan Bell Palsy Temui Kesembuhan Dengan Ikhtiar Resveratrol

Ramai juga di kalangan rakan-rakan cik sue yang mengalami slip disc tanpa disedari. Semuanya bermula selepas daripada menyusukan anak. Antara rawatan untuk slip disc ialah fisioterapi atau pun pembedahan.

Dulu cik sue pun tak pernah dengar pasal penyakit Bell Palsy ni. Selepas beberapa ketika baru cik sue tahu yang Bell Palsy ni muka jadi senget sedikit. Fisioterapi sangat membantu membercepatkan pemulihan penyakit ini.

Kedua-dua penyakit ini perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan yang sepatutnya.

Dan tidak salah untuk ikhtiar dengan suplimen. Cik Sue sangat mengesyorkan pengambilan Vivix Shaklee.


Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat, polygonum cuspisdatum, european elderberry dan lobak merah.


Vivix mengandungi resveratrol. Vivix dengan gabungan polifenol juga terbukti 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol sahaja, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


Bagaimana Vivix bertindak ke atas sel tubuh. Melalui 4 cara berikut.


1) Cell defense
Ramuan botanikal Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA.


2) Cell energy


Setiap sel ada mitochondria. Perumpamaannya ialah seperti enjin bagi sebuah kereta. Lagi powerful engin tu, lagi power lah kereta tersebut.


Macam tu juga dengan sel badan kita, jika ada banyak mitochondria, lagi powerful sel tersebut.

Semakin kita tua, mitochondria dalam sel semakin merosot, jadi vivix bertindak sebagai anti penuaan dengan meningkatkan mitochondria ini.

Contoh mudah, 50% sel pancreas rosak = mula dapat sakit diabetes, gula meningkat

Jadi bila makan vivix, sel sel yang masih ada dalam pancreas, ditingkatkan keupayaannya, jadi % keupayaan pancreas meningkat, kawalan gula semakin baik.

Ini cuma perumpamaan mudah untuk bagi faham. Mekanisma sebenar adalah lebih rumit.

3) Cell repair
Membaiki sel yang rosak. Vivix berfungsi utk memastikan 'cap' dan telomeres ini sentiasa panjang dan sel DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.

Menurut landmarkstudy Shaklee, telomeres pengguna Shaklee 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee.4) Cell performance
Hasil gabungan antara resveratrol dan polifenol telah menjadikan Vivix 10 kali ganda lebih baik dari resveratrol yang terdapat dalam jus anggur biasa atau wain (minuman keras) untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation end products).


Lagi banyak AGE (advanced glycation end products), lagi cepat seseorang itu tua. Itu antara sebab orang yang diabetes yang tidak terkawal nampak lebih tua dari usia... kerana gula yang selalu tinggi dalam darah menyebabkan banyak AGE (advanced glycation end products) terbentuk.

Banyak lagi penyakit lain yang berjaya disembuhkan dengan ikhtiar vivix dengan izin Allah jua. Anda bukan bayar untuk sebotol suplemen, tetapi anda melabur untuk sebuah nikmat yang tiada penggantinya iaitu KESIHATAN.

Kesihatan ini mahal. Sebabnya tak boleh dibeli walau duit berkepuk. Health is wealth.


Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.

1 ulasan: