Selepas 18 Tahun,Kini Hamil Dengan Ikhtiar Set Kesuburan Shaklee

Bagi pasangan berkahwin yang melangkaui tempoh setahun adalah dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan jika masih belum hamil. Pemeriksaan ini penting bagi mengenal pasti masalah pasangan suami isteri tersebut.

cara cepat hamil

Lagi cepat buat pemeriksaan lagi cepat ikhtiar yang boleh dilakukan dalam usaha mendapatkan zuriat. Jika pasangan suami isteri disahkan tiada apa-apa masalah itu tandanya belum ada rezeki lagi dariNya. Yang penting teruskan ikhtiar dan jangan berputus asa.

Cik sue kongsikan testimoni fresh dari oven yang cik sue terima. Selepas 18 tahun, baru kini disahkan hamil. Alhamdulillah, gembiranya tak terkata bagi pasangan ini setelah isterinya disahkan hamil selepas berikhtiar dengan set kesuburan Shaklee. Dengan izinNya juga.


Apa yang terkandung di dalam set kesuburan Shaklee. Berikut adalah vitamin-vitamin yang terkandung di dalam set kesuburan Shaklee beserta fungsi-fungsinya.

set hamil shaklee
1) ESP


Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain termasuklah dalam membantu menguatkan rahim ibu (mengurangkan risiko keguguran).

ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu mengatasi masalah keputihan, masalah senggugut dan sakit pinggang yang melampau tatkala didatangi haid (makan alfalfa bersama ostematrix), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk menukar makanan ke bentuk tenaga 
B6 - membantu memanjangkan waktu subur 
B12 - membantu meningkatkan kuantiti sperma

Mengandungi asid folic dan biotin yang penting untuk persediaan kehamilan.Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai ”Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. 

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). 

Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).Membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita yang juga terkenal sebagai “vitamin seks”. 

Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan libido (nafsu berahi)  dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. 

Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.Membantu sel sperma sihat. Sewaktu kematangan sperma perlukan DHA dan EPA untuk lebih sihat dan terbentuk dengan sempurna.

Omega 3 dapat membantu pembentukan acrosome yang lebih kuat dan sempurna. Acrosome merupakan struktur melengkung pada hujung kepala sperma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur wanita.

Bagi wanita pula, Omega 3 membantu mengurangkan gumpalan pada dinding uterus dan membolehkan telur yang telah disenyewakan dapat melekat dengan sempurna. Kekurangan Omega 3 dan Omega 6 juga turut dikaitkan dengan polycystic ovarian syndrome (PCOS), salah satu punca ketidaksuburan pada wanita.

7) Vivix


Membantu sel-sel menjadi lebih sihat. Apabila sel sihat organ dapat berfungsi dengan lebih baik.

Set vitamin ini hendaklah diamalkan secara konsisten oleh suami dan isteri sebagai salah satu usaha mendapatkan anak. Gaya hidup yang sihat dan amalan pemakanan yang seimbang juga sangat penting sebagai faktor lain untuk meningkatkan proses kehamilan berlaku.

Bagi yang beragama Islam, amalan rohani juga penting sebagai salah satu usaha untuk berjaya hamil. Antara zikir yang boleh anda amalkan ialah:

“ Tuhanku berilah kepadaku ( seorang anak) dari anak-anak yang soleh”
Al Musawwir: Yang Maha Mencipta Segala rupa Bentuk

*Amalkan dengan ikhlas sebanyak mungkin oleh wanita yang tiada zuriat, Insya Allah
dikurniakan anak


Pengambilan supplement ini adalah sebahagian dari usaha anda sahaja. Allah sahaja yang menentukan rezeki anda. Jangan pernah berputus asa dengan rahmat Allah. Semoga hasil usaha anda diterima dan diberkati Allah.

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 013 4774 285 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.

2 ulasan: