Manfaat CoQ10 (Coenzyme Q10) Yang Perlu Anda Tahu

Berapa banyak CoQ10 yang anda perlukan?
Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia.

Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol , memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%.

koenzyme Q10

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil;
3kg daging merah atau 100 cawan brokoli rebus atau 100 sudu besar minyak Canola atau 3.3 kg mentega kacang atau 100mg suplemen CoQ10.

Dengan peningkatan tahap tenaga yang lebih baik, kita mempunyai lebih ketajaman mental, berasa lebih bertenaga dan dapat melakukan lebih banyak perkara dalam satu hari. Serlahkan  kehidupan anda dengan Coenzyme Q10 penjana tenaga utama anda!

1) Tenaga yang berkekalan
Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu:
 • Meningkatkan kekuatan otot
 • Mempercepatkan pemulihan luka
2) Peredaran darah yang sihat
CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
 • Menguatkan otot-otot jantung
 • Menyokong fungsi jantung yang sihat
 • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin
Tahukah anda 
Kajian telah menunjukkan bahawa statin, ubat yang merendahkan kolesterol, menghalang penghasilan CoQ10 sebanyak 40%! Suplemen CoQ10 membantu mengekalkan kekuatan jantung anda.

3) Sistem reproduksi yang sihat
Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum.
Pengambilan CoQ10 membantu:
 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat
 • Meningkatkan pergerakan sperma
 • Meningkatkan kualiti ovum
4) Kulit yang berseri
CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk  sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal  berseri dan kelihatan lebih muda.
 • Pengambilan CoQ10 membantu:
 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
 • Meningkatkan tekstur kulit
5) Meningkatkan fungsi kognitif
Bertindak sebagai  antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama  penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori , tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:
 • Menjana fungsi otak yang sihat
 • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak
Jika anda berusia 20 tahun dan ke atas, cik sue sarankan anda, tambahkan CoQ10 ini di dalam senarai makanan tambahan anda. Apa salahnya melabur sedikit untuk kesihatan jangka masa panjang. Bonusnya kulit anda lebih berseri serta awet muda.

Untung ke untung?

coenzyme Q10

Saya percaya produk Shaklee ini dapat membantu menambah baik kesihatan anda. Segera hubungi Sue 011 1090 4139 untuk saya bantu anda.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Tropicana, Subang Air Pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 011 1090 4139. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja.

0 Pembaca Setia:

Catat Ulasan