JJCM Ke Restoran Haji Sharin Low Grand Kota Damansara (Masakan Khas Cina Muslim)

Assalamualaikum.

Hujung minggu lepas iaitu hari Sabtu hari tu, tekak Sue tiba-tiba teringin pulak nak makan masakan Cina. Ingatkan nak pergi mana-mana Chinese restoran di Shah Alam. Memandangkan agak jauh dari rumah, so kitaorang decide pergi dekat dengan kawasan rumah je lah. Lebih senang dan cepat sampai.

So kitaorang ke Restoran Haji Sharin Low Grand. Restoran ni terletak di The Strand Kota Damansara. Restoran ini sederet dengan  butik baju Zawara.


Sesampai kami di sana dalam pukul 6.30 petang, boleh tahan ramai juga pelanggan yang sedang menikmati makan malam mereka.

Dekorasi restoran ini agak ringkas dan menampakkan ala-ala Chinese restoran.



Pelbagai menu masakan yang tersedia di restoran ini. Jom kita tengok apa yang ada.






Kami sekeluarga order nasi goreng Cina untuk anak-anak, Kue teow goreng Kantonese untuk Sue dan nasi putih lauk kambing untuk hubby. Masakan di sini boleh tahan sedap. Service makanan pun cepat. Sue bagi 3 daripada 5 bintang.




Jumlah harga makanan kami semua RM50. Bagi Sue, harga standardlah tu kalau makan di restoran. Jika kawan-kawan ingin cuba makan di restoran ini boleh la datang.

Alamat restoran seperti di bawah:

Restoran Haji Sharin Low,
No. 26, Jalan PJU5/21, ‘The Strand’, Kota Damansara, Petaling Jaya.
Tel No: 012-5421800, 012-2968422

13 ulasan:

  1. salams su,

    kat cyberjaya pon ada restoran hj sharin ni, tp pekerja dia bangla/indon dah tak best...uhukkk

    BalasPadam
  2. x nah lagi mkn kat restoran cina..ari tu nah masuk..sekali tgk menu x tau nak order ape..terus blah kuar haha
    aah standardlah lau ada family 4/5 orang..sure range dlm RM50 ke atas kan..

    BalasPadam
  3. Saya pun suka masakan cina tapi kebanyakkan restoran cina masakan nya kaler tak berapa menarik... saya suka yg banyak merah menyala... ada juga restoran yg masakan dia warna warni tak plain sangat... pernah makan di Kuala Selangor? kat sana ada masakan stim lemon yg paling sedap yg saya pernah rasa...

    BalasPadam
  4. sedapnyaaa. terliur pulak tengok ^^

    BalasPadam
  5. wahh sedapnyaaa~! teringin pula nak pergi :)

    done follow :)

    BalasPadam
  6. mi goreng kantonese tu sama macam wantan ho tak sue?

    BalasPadam
  7. tetiba teringat time makan dekat Guilin, China hari tu :)

    BalasPadam
  8. ooonomnom.. chinese cuisine sedapnya.. pernah makan kat abdullah chan saja.. yang haji sharin pernah dengar tapi x penah try. kalo pegi mesti wajib dimsum adus sedapnyaaaa.. dimsum telur masin =D ahak ahak..

    ps : selama ni CT tak follow lagi blog akak rupanya ahakahk..

    BalasPadam
  9. Najib: blom pernah mkn di kuala selangor.

    Wana: x pasti la wana. Mmg jarang mkn di restoran chinese muslim.

    BalasPadam
  10. sy pon suka mkn kt restoran cina muslim...dulu masa g umah atok yg sambut CNY leh telan air liur jer tgk....tapi xleh makan..juz makan yg dia sediakan spesel utk ktorg jer...hehehhe...

    BalasPadam
  11. baru buka eh? nice je kedai dia. pernah makan kat shah alam.. tapi tekak ni tak fee masakan cina la sbb tak pedas :)

    BLOG OH! BLOG

    BalasPadam
  12. alahai Sue, dah terliur tengok gambar makanan tu. Saya suka ketam telur masin chienese stail, memang sedap

    BalasPadam
  13. waaa... sedapnye nampak makanan.. jarang nak jumpa makanan masakan cina muslim sedap... yang ni nampak sedap

    BalasPadam