Scratch No More: Scratch Mitten With Sleeve (Untuk Anak Ekzema)

Assalamualaikum.

Anak sue mengidap ekzema ketika usianya 3 bulan. Dia start naik di pipi seperti ruam susu. Selepas consult dengan paed, paed pun cakap ianya hanya ruam susu. Doktor hanya berikan cream untuk disapu.

Namun selepas 2 minggu, ekzema naik makin teruk di muka. Sampai merah2 dan berair. Kesian afrina.


Setelah mengamalkan diet alkali ekzema Afrina semakin terkawal. Sebagai langkah berjaga2 bagi mengelakkan Afrina menggaru, Sue telah membeli "Scratch No More" ini.

Tujuan pakaian ini adalah untuk mengelakkan kulit bayi semakin teruk apabila digaru. Ekzema ini menyebabkan kulit menjadi gatal ok. Biasanya anak ekzema ni tak boleh kena sejuk sangat atau panas sangat, kene sedang2 aje..

So bila pakai baju ni, tiada direct contact tangan baby dengan kulit yang gatal akibat ekzema. Jika tidak, kulit bayi boleh berdarah akibat menggaru dan ekzemanya akan semakin merebak ke tempat lain akibat kesan garu tersebut.

ekzema

ekzema

Bagi sesiapa yang berminat nak beli boleh terjah sini. Sekarang tengah ada OFFER. Cepat grab tau.

Selain itu anda juga boleh dapatkan di  The Baby Store atau dari Snugglewraps. Pilihan di tangan anda!

Jangan lupa klik g+ dan kongsikan entry ini kepada rakan2 anda. Mungkin entry ini sedikit sebanyak mampu membantu mereka yang sedang mencari pakaian khas untuk anak ekzema :)

5 ulasan:

  1. Hmmmm....terbaik..

    BalasPadam
  2. mommy irra jahit sendiri masa anis kena ekzema. sebab nak beli banyak2 tak mampu, http://www.irrayyan.com/

    BalasPadam
  3. Irra, sue x pandai menjahit...dah ada cth ni minta tlg opahnye jahit...

    BalasPadam
  4. uuuish kesiannyaaa baby.. isk kita ni kalau kena mcam ni dah besar at least boleh kawal.. bebudak kecik macam manaaa dok tahan gatal tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah ct, kesian kalo tgk dia menggaru. akk skrg jaga pantang makan & jg kebersihan rumah. alhamdulillah merahnya dah kurang sikit.

      Padam