Ubat Kencing Manis Berjaya Selamatkan Atok Yang Gilakan Fast Food Daripada Dipotong Kaki

Assalamualaikum.

ubat kencing manis

Sedang sibuk melayan anak-anak makan tadi Sue telah mendapat satu SMS dari seorang pelajar UITM yang sangat risaukan datuknya seorang pengidap kencing manis.

Salam sis. Saya liza, student uitm. Saya nk tanya berkenaan datuk saya. Umur dia 66 tahun.

Dia ada diabetis. Teruk jugak. Bacaan gula tinggi. Doktor advise dia kawal makan tp dia degil. Dia suka sgt makan kfc. Baru2 ni kaki dia kena potong. Doktor cakap ada risiko kaki lg satu pun kena potong.

Sis tau tak apa saya boleh bg kt datuk saya ni. 

Saya nak urgent, nnt sis advise saya produk shaklee plg bagus tp kalau boleh jgn la yg mahal2 sgt..ye.

potong kaki akibat kencing manis

Begitulah isi kandungan SMS yang Sue terima sebentar tadi. Sue sangat bersimpati dengan nasib yang dialami oleh datuk kepada Liza.

DIABETES adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal.

Kalau korang nak tahu, kencing manis sangat berbahaya sebab ianya boleh mendatangkan penyakit2 lain iaitu:

● Hujung kaki tangan menjadi kebas, hilang deria sentuh, disebabkan oleh kerosakan urat.
● Gatal-gatal badan yang disebabkan kerosakan urat.
● Kurang daya syahwat bagi kaum lelaki yang disebabkan kerosakan urat dan saluran darah.
● Sering kencing malam disebabkan buah pinggang gagal mengitar air seperti biasa. Ini mengakibatkan pundi kencing penuh dengan lebih cepat.
● Kegagalan fungsi buah pinggang. Ini disebabkan oleh kerosakan saluran darah dan ginjal disebabkan kandungan gula yang tinggi terlalu lama.
● Sakit jantung disebabkan kerosakan saluran darah.
● Serangan angin ahmar (stroke) disebabkan kerosakan saluran darah.
● Buta disebabkan kerosakan mata. Kanta mata menjadi kurang kenyal disebabkan kandungan gula yang tinggi.

Ngeri kan tengok kesan sampingan kencing manis ni. ( ⌣́,⌣̀)

Sanggup ke anda melihat kesan seperti mata buta, lumpuh, kaki dipotong dan buah pinggang gagal berfungsi sehingga menyebabkan dialysis ini terjadi kepada diri sendiri mahupun ahli keluarga yang lain?? Nak tunggu teruk seperti itu baru nak berubat?? OH NO!!!

ubat kencing manis

Memperkenalkan Sugar Control Set Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vitamin C, Zinc, Gla Complex dan Vitalea. Jika diamalkan secara konsisten, InsyaAllah dapat membantu mengawal ketidakseimbangan glukosa dan mengekalkan kesihatan secara menyeluruh.

ubat diabetes

Oleh kerana Liza masih lagi seorang pelajar dan memerlukan suplemen yang bajet sahaja, saya syorkan pada beliau untuk ambil VIVIX!

Saya memang sarankan bagi yang ada masalah kencing manis ambil vivix ni. Bagus sangat tau! 
ubat diabetes

Kalau tak caya boleh baca sini. Bacaan kencing manis dari 17 turun ke 5.4 tau! Please la jangan biarkan kencing manis tue! Bahaya sangat!! Takkan nak tunggu kaki nak kena potong baru nak berubat??? Lagi testimoni VIVIX membantu mencegah kencing manis klik SINI.

ubat diabetes

Bagaimana sebenarnya Vivix bertindak dengan berkesan?
Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE (advanced glycation end products) dalam badan. Protein AGE yang berlebihan ni boleh menganggu keutuhan sel.

Antara lain manfaat Vivix ialah:

manfaat vivix shaklee

Sebenarnya banyak lagi info yang ingin Sue kongsikan, antaranya menu masakan untuk pengidap kencing manis. Kalau anda nak tahu, cepat cepatla hubungi Sue ok, nanti Sue share.

Jika sekiranya anda berminat mendapatkan Vivix ini, boleh hubungi Sue melalui SMS/WHATSAPP: 013 4774 285 atau boleh buat belian terus dengan klik butang di bawah.
Klik untuk beli
Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi percuma serta jadual pengambilan vitamin yang betul.

Sertai ahli Shaklee sekarang dan nikmati 15% - 20% potongan harga bagi setiap produk Shaklee.

11 ulasan:

  1. Diabetes ni bahaya dan boleh membunuh penghidapnya kan sue.wana ada sejarah keluarga penyakit ni sebab arwah nenek menghidap kencing manis.

    BalasPadam
  2. aah bahaya diabetes ni.. ye ke wana? al fatihah buat nenek wana.

    BalasPadam
  3. memang kena kawal dari awal. mamamyja pon takut terkena.. uuuwwaaa

    BalasPadam
  4. penyakit merbahaya di malaysia..makan tak kawal, memang sedap dapat makan ni

    BalasPadam
  5. Ayah saya pun baru dikesan kena diabetes awal tahun ni. Sampai kurus kering dia. Nasib baik sekarang ni dah terkawal.

    BalasPadam
  6. Risau kan dengan penyakit sekarang ni...Vivix memang bagus.

    BalasPadam
  7. Bahaya. Sekarang org muda pun ramai yg kena diabetes.

    BalasPadam
  8. sbulan skali mmg kena check gula. kalau rajin tiap2 minggu. keturunan ada tapi alhamdulillah so far belomlah ke CT nauzubillah. kena jagalah datuk oi.. mana bleh kepci hari hari

    BalasPadam
  9. isk isk.. atuk ni modern la minat makan kfc. arwah mak dulu semua fast food dia tak suka

    BalasPadam
  10. hati2 dalam pengambilan makanan sekarang...sekarang muda2 dah bole dapat...

    BalasPadam