Tips Balik Kampung Dengan Selamat

Seronoknya melihat kawan2 yang update balik kampung dan ada yang telah selamat sampai ke kampung halaman.

Anda bagaimana? Sudah kemas beg dan bersiap2 nak balik kampung juga?

Jom Cik Sue kongsikan tips memandu balik kampung dengan selamat.

tips pulang beraya di kampung

Sebelum itu pastikan kenderaan anda telah diservis atau berada dalam keadaan yang baik. 🔧🔨🔩

1) Pastikan minyak kereta cukup sebelum memulakan perjalanan (isi full tank sebaiknya).

2) Patuhi had laju yang ditetapkan

3) Don't text and drive

4) Lorong kecemasan hanya untuk kes kecamasan sahaja

5) Semua penumpang memakai tali pinggang keledar atau carseat

6) Pastikan jarak selamat dengan kenderaan di hadapan anda

Jika anda memulakan perjalanan pada waktu malam, jangan lupa minum cinchtea. Minuman pemberi tenaga dan ubat tahan mengantuk yang berkesan. 😪

Cinch tea adalah minuman pemberi tenaga pilihan alternatif menggantikan kopi atau minuman manis. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Gabungan 4 jenis tea iaitu:
➡ matcha green tea powder
➡ red tea extract
➡ white tea extract
➡ rooibos red tea extract

Satu lagi minuman yang membekalkan tenaga disamping mencegah kekeringan tubuh ialah performance drink Shaklee.

Minuman angkasawan NASA. Tengok tu, diaorang pun pilih Shaklee tau.

Rasa oren  yang sedap sesuai diambil oleh seisi keluarga. Mengurangkan rasa haus, membantu tubuh kita menjaga kestabilan cecair agar tidak kekeringan lagi2 di dalam bulan puasa ni.

Kedua2 minuman ini korang jangan lupa ambil samada ketika bersahur atau selepas berbuka.

performance drink

Semoga selamat sampai ke kampung halaman.

Nak order shaklee , boleh hubungi Cik Sue. Masih sempat untuk cod harini di kawasan Kota Damansara dan sekitarnya.

 013 4774 285
 ig: sihatitunikmat

0 Pembaca Setia:

Catat Komen