Cara Merawat Asma (Athma) Kronik Tanpa Perlu Bergantung Lagi Dengan Inhaler dan Nebulizer

petua merawat asma (athma)

Antara kaedah merawat asma adalah melalui rawatan tradisional dan juga pengambilan suplemen selain dari ubat doktor.

Asma (athma) atau penyakit lelah boleh menyerang sesiapa sahaja samada lelaki mahupun perempuan. Penyakit ini berkaitan dengan saluran pernafasan yang membuatkan pengidapnya mengalami sesak nafas tatkala ia menyerang.

Kebiasaan bagi pesakit asma mendapat serangan asma yang teruk sewaktu tengah malam. Ini diakui oleh Encik Akmal yang telah menjadi pesakit asma selama 20 tahun. Ikuti kisah beliau bagaimana beliau kini BEBAS inhaler dan nebulizer, apa yang beliau buat?


Rawatan Asma Kronik? Inhaler Bukan Kawan Baik Dia Lagi 

Asma ini lebih kepada alahan atau allergy kepada sesuatu. Pesakit asma harus menjaga pantang larang antaranya ialah: 
  • tidak boleh bersejuk atau berpanas, 
  • tidak memelihara haiwan seperti kucing, ayam, arnab dan lain-lain, 
  • tidak boleh berada dalam tempat berdebu, berhabuk dan berjerebu, 
  • pantang makan makanan yang boleh menyebabkan batuk seperti rambutan, langsat dan lain-lain, 
  • waktu malam jauhi tidur dalam aircond
Berbalik kepada kisah Encik Akmal, selepas beliau konsisten mengamalkan suplemen Shaklee walaupun atas paksaan isteri,  kini beliau berasa lebih sihat dan kurang rasa penat sewaktu beraktiviti bersama keluarga.

Beliau juga sudah jarang ke hospital. Isteri mana yang tak sayangkan suami kan? Mesti lah happy tengok suami makin sihat dan ceria.

Apa yang beliau amalkan ialah Vivix, Omega Guard, Vitamin C, Garlic, Ostematrix dan Nutriferon.

Usah ragu-ragu dengan produk yang terbukti berkesan ini. Jika anda membeli produk ini sekarang, bermakna anda telah membuat pilihan yang sangat bijak. Peluang bijak ini tidak harus dilepaskan.

faedah mendaftar ahli shaklee

Pembelian online dengan kad kredit atau debit, sila klik butang di bawah.


Cash on delivery (COD) di sekitar Kota Damansara, Subang Air pot, Bandar Utama, Sri Damansara, Sungai Buloh. Sila hubungi saya melalui email salsabila_85@yahoo.com atau sms/whatsapp: 013 4774 285. Konsultasi premium, khas buat semua pelanggan saya sahaja. 

Jangan lupa kongsikan artikel ini dengan klik butang Google+ atau Facebook kepada rakan-rakan anda. Siapa tahu, penulisan ini mampu membantu mereka yang memerlukan. Terima Kasih :)

7 ulasan:

  1. bagus ni. boeh bagitau kat kawan :D

    BalasPadam
  2. Wana ada biras yang hadapi masalah asma ni..kalau tak pantang makan..mkin teruk la asmanya..

    BalasPadam
  3. rupanya shaklee pun ada product utk Athma ek

    BalasPadam
  4. mcm2 ade kt shaklee kan...

    BalasPadam
  5. tulaaah xleh bela binatang comel2 tu semua.. CT dulu ada hamster dua ekoq..
    lepas dok selalu semput nafas bunyi2 doc suruh kasi kat pet shop balik..

    alhamdulillah skarang just kalo berhabuk sngt saja.. kalo dak okay =)

    BalasPadam
  6. kdg sian tgk budak2 kena athma...mengah..ok la kan kalau ada produk yg sesuai utk diorg

    BalasPadam
  7. nice sharing ... pernah kena asthma teruk time prektikal dulu

    BalasPadam